e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των ημερών, προνόησε για τη μαθησιακή στήριξη των μαθητών της αξιοποιώντας το Ψηφιακό της Σχολείο. Έτσι, από την ημέρα που με υπουργική απόφαση ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων, αναρτήθηκε στην πλατφόρμα e-arsakeio έκτακτο υποστηρικτικό υλικό για όλες τις τάξεις των Αρσακείων Σχολείων (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο). Οι μαθητές με τον προσωπικό κωδικό τους βλέπουν έκτοτε το υλικό αυτό, το οποίο εμφανίζεται και θα εμφανίζεται ανά ημέρα και για όσες ημέρες το Σχολείο θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους.
Άμεσα, το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων προχώρησε, έχοντας έτοιμες όλες τις προβλεπόμενες υποδομές, ώστε να θέσει σε εφαρμογή όλες τις παραμέτρους αξιοποίησης, από όλους τους εκπαιδευτικούς, της εξ αποστάσεως σύγχρονης και ασύγχρονης εξατομικευμένης τηλεκπαίδευσης για όλες τις τάξεις και για όλους τους μαθητές μέσα από την πλατφόρμα του new.e-arsakeio. Έχει δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης (LMS: Learning Management System) στο οποίο έχουν ενοποιηθεί η ασύγχρονη και η σύγχρονη τηλεκπαίδευση σε μία εκπαιδευτική πλατφόρμα (new.e-arsakeio) που μεταξύ άλλων προσφέρει ευκολία στη χρήση και ασφάλεια για τον μαθητή.
Τις δύσκολες αυτές στιγμές τα μαθήματα στο Σχολείο μας συνεχίζονται τόσο με τη μορφή της ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ όσο και της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, προπορευόμενο πολλών άλλων δημοτικών σχολείων.
Σαφώς, βρισκόμαστε όλοι και εμείς οι εκπαιδευτικοί μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα στην οποία καλούμαστε να προσαρμόσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τη διδακτική διαδικασία σε πρωτόγνωρα δεδομένα. Στο Σχολείο μας αυτό γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με σοβαρότητα και παιδαγωγική ευθύνη απέναντι στους μαθητές μας και στους γονείς που μας εμπιστεύονται καθώς, πέρα από το ψηφιακό περιβάλλον, η μεθοδολογία που ακολουθείται και η μορφή του υλικού που παράγεται και αξιοποιείται από τους εκπαιδευτικούς είναι απόλυτα συνεπείς με τις απαιτήσεις των νέων δεδομένων
Η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριές μας που τη στιγμή αυτή στερούνται την πρόσβασή τους στο Σχολείο τους και φροντίζουμε με τον καλύτερο και ασφαλέστερο δυνατό τρόπο να μην στερούνται το δικαίωμά τους στη μάθηση.
Η μέχρι τώρα πορεία, η ενεργή συμμετοχή των μαθητών μας, ο ενθουσιασμός τους, καθώς και η στήριξη των γονέων στο νέο μας εγχείρημα μάς δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.

Ευχόμαστε να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές παραμένοντας όλοι υγιείς και η παρουσία των μαθητών μας να «ζωντανέψει» και πάλι τον χώρο του Σχολείου το συντομότερο δυνατό!

Η Διευθύντρια
Ελένη Παπανικολάου

Μένουμε σπίτι και «πηγαίνουμε» στο ψηφιακό μας Σχολείο: new.e-arsakeio.gr