e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ολόκληρη η ανθρωπότητα ζει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν εμπόδισαν δασκάλους και μαθητές του σχολείου μας να γιορτάσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με την πρέπουσα τιμή αλλά με διαφορετικό τρόπο.
Φέτος κάθε τάξη ήσυχα και μοναχικά με την έγνοια της δασκάλας και την ανυπομονησία για δράση των μαθητών προετοίμασε τη γιορτή της. Έτσι η τάξη έγινε τόπος ουσιαστικής συνεργασίας και συμμετοχής σε όλο το φάσμα της προετοιμασίας και της παρουσίασης. Χωρίς πανηγυρικούς, χωρίς τη λαμπρότητα του χώρου του Θεάτρου μας, χωρίς την παρουσία γονέων και επίσημων καλεσμένων τα παιδιά γνώρισαν το έπος του ‘40, προβληματίστηκαν για τις συνέπειες του πολέμου, ανακάλυψαν τα σύμβολα του εορτασμού και τίμησαν τους ήρωες του πολέμου!


Οι γιορτές αυτές διανθίστηκαν με κείμενα και ποιήματα σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών, τραγούδια μεγάλων συνθετών, με γελοιογραφίες και φωτογραφίες της εποχής, με γράμματα στρατιωτών από το μέτωπο, με ηχητικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα…, που βοήθησαν τους μαθητές να βιώσουν το γεγονός με τρόπο άμεσο, ιδιαίτερο και προσωπικό.
Το σχολείο στολίστηκε με τα καλλιτεχνήματα των παιδιών μας, σείστηκε από τα τραγούδια του σαράντα, χρωματίστηκε από τις γαλανόλευκες σημαιούλες και γιόρτασε σε κάθε γωνιά του στο δασάκι, στον κήπο, στην τάξη, στην αίθουσα Μουσικής, στο Θέατρο και στην αυλή, γιατί η κάθε γωνιά του φιλοξένησε και μια δράση. Όλα αυτά μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί και να νιώσετε τον παλμό και τον ενθουσιασμό των παιδιών μας για την επέτειο του ΟΧΙ.