Print

Φέτος τα σχολεία καλούνται να γιορτάσουν τη μεγάλη επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας στην ψηφιακή τάξη. Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, που γιορτάζουμε φέτος, μας έδωσε τη δυνατότητα να διανθίσουμε τον εορτασμό αυτόν με σπουδαίες δράσεις που βοήθησαν τους μαθητές μας να γνωρίσουν καλύτερα τα γεγονότα και να κατανοήσουν το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής!


Έτσι όλες οι τάξεις:
•Ανέπτυξαν διαθεματικά σχέδια εργασίας με συναφή θέματα και οι μαθητές μας εκπόνησαν σπουδαίες εργασίες, τις οποίες θα παρουσιάσουμε με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους.
•Μελέτησαν και επεξεργάστηκαν βιβλία με θέμα την Επανάσταση του ’21.
•Προσκάλεσαν στην ψηφιακή τους τάξη συγγραφείς και ειδικούς, που ασχολούνται με το 1821, με στόχο τη βιωματικότερη και βαθύτερη προσέγγιση του θέματος.
•Δέχτηκαν στη διαδικτυακή τάξη τους τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Βιτζηλαίου, η οποία έκανε παρουσίαση για την Τουρκοκρατία και την Επανάσταση.
•Διοργάνωσαν διαγωνισμούς ζωγραφικής, ποίησης, καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέμα σχετικό με το 1821.
• Οργάνωσαν στις ψηφιακές τάξεις τη γιορτή – αφιέρωμα της 25ης Μαρτίου. Για την ολοκλήρωση της οποίας εργάστηκαν και συνεργάστηκαν παιδιά, δασκάλες και γονείς. Οι δασκάλες όρισαν το θέμα και τις δράσεις της γιορτής , οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, ζωγράφισαν , έπαιξαν θεατρικά, τραγούδησαν και οι γονείς βιντεοσκόπησαν τα παιδιά τους, έστειλαν το υλικό στη δασκάλα, η οποία διάρθρωσε τη γιορτή της 25ης Μαρτίου με έναν διαφορετικό τρόπο.

Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις τα παιδιά μας βίωσαν - στο μέτρο του δυνατού – το μεγαλείο του αγώνα των Ελλήνων για τη Λευτεριά και εκτίμησαν την αξία της μεγάλης Επανάστασης για την Ελλάδα και τον κόσμο και ευχήθηκαν γρήγορα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο λαμπερό θέατρο του σχολείου μας!

Ελισάβετ Βιτζηλαίου
Διευθύντρια του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης