Print

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάστηκε το 1974 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με στόχο την ενίσχυση τής ευαισθητοποίησης και τής δράσης για την προστασία τού περιβάλλοντος.

Την εφετινή χρονιά το θέμα-σύνθημα τής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την εγκύκλιο τού ΥΠΑΙΘ, είναι «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine. Recreate. Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.

Η Ημέρα Περιβάλλοντος 2021 θα αποτελέσει και την απαρχή τής διεθνούς δεκαετίας δράσης (2021-2030) για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων των Ηνωμένων Εθνών (UN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και αναβίωση ποικίλων οικοσυστημάτων, από τις κορυφές των βουνών μέχρι τα βάθη τής θάλασσας.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης την καθιερωμένη Εβδομάδα Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσει ποικίλες δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα περιβαλλοντικά θέματα.

Έτσι οι μαθητές θα διαβάσουν και θα επεξεργαστούν βιβλία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, θα δουν σχετικά βίντεο, θα γράψουν συνθήματα για το περιβάλλον, θα κάνουν κατασκευές, θα πραγματοποιήσουν διάφορα ενδοσχολικά προγράμματα και δεντροφυτεύσεις στον υπέροχο κήπο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.

Αφίσα του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης το 2019, όταν το σχολείο έλαβε για τις δράσεις του την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, δείτε την εδώ