e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στις 14 Μαΐου 2019 οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γ΄ Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Αναγέννηση της Ανάγνωσης» με τη συνδρομή των εκδόσεων Πατάκη.

Μετά από πρόσκληση του Σχολείου μας η σημαντική συγγραφέας και εικονογράφος κ. Σοφία Ζαραμπούκα επισκέφθηκε το Γ΄ Δημοτικό, συνοδευόμενη από την ηθοποιό–παιδαγωγό κ. Μαρία Μενεγάκη, με στόχο την απόλαυση της ανάγνωσης μέσα από τα λογοτεχνικά βιβλία.

Στον ζεστό χώρο της αίθουσας Θεατρικής Αγωγής μια μικρή θεατρική δράση γεμάτη παιχνίδι και αυτοσχεδιασμό κέρδισε την προσοχή των μικρών μαθητών.
Κατόπιν η συγγραφέας κ. Ζαραμπούκα εμφανίστηκε απροσδόκητα, γνωρίστηκε μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με τα παιδιά, μοιράστηκε μαζί τους την προσωπική της ιστορία, τη συγγραφική και αναγνωστική της διαδρομή, αλλά και μυστικά της τέχνης της ως εικονογράφου. Με αστεία, γέλια και παιχνίδια οι μαθητές μυήθηκαν στη μαγεία των ιστοριών, των λέξεων και των εικόνων.

Σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση η γοητευτική δημιουργός ενεργοποίησε την παιδική φαντασία και κατάφερε οι μαθητές της Γ΄ τάξης να μεταμορφωθούν σε …Υπερασπιστές της Ανάγνωσης!