Print
«Δεν έχουμε κανένα λόγο να ’μαστε δύσπιστοι απέναντι στον Κόσμο μας, μια και δε μας είναι εχθρικός και ενάντιος. Αν υπάρχουν τρόμοι μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι τρόμοι δικοί μας. Αν υπάρχουν γκρεμνοί, δικοί μας γκρεμνοί είναι. Αν υπάρχουν κίνδυνοι, πρέπει να προσπαθήσουμε να τους αγαπήσουμε. Κι αν πλάσουμε τη ζωή μας σύμφωνα με την αρχή πως πρέπει πάντα ν’ αποζητάμε το δύσκολο-τότε όλα κείνα, που σήμερα ακόμα μας φαίνονται τόσο ξένα, θα πλημμυρίσουν εμπιστοσύνη και πίστη. Πώς θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τους αρχαίους εκείνους μύθους, που ανταμώνουμε στα πρώτα βήματα των λαών, τους μύθους των δράκων που, την κρίσιμη στιγμή, μεταμορφώνονται σε πριγκιπέσες; Ίσως όλοι οι δράκοι της ζωής μας να ’ναι πριγκιπέσες, που δεν προσμένουν παρά την ώρα που θα μας δουν όμορφους και τολμηρούς. Ίσως κάθε τι τρομακτικό να ’ναι, στο απώτατο βάθος του, έρημο κι αβοήθητο και να προσμένει από μας βοήθεια».
Rainer Maria Rilke, Γράμματα σ’ ένα νέο ποιητή, μετάφραση Μάριου Πλωρίτη

Αγαπητά μας παιδιά,
Αγαπητοί μας γονείς,

Ξεκινώντας το νέο ακαδημαϊκό έτος θα θέλαμε να συγχαρούμε τους αποφοίτους μας για τις επιτυχίες τους και να ευχηθούμε στο νέο τους ξεκίνημα να αξιοποιούν με δημιουργικό τρόπο τα εφόδια και τις αρετές, που με τόση υπομονή και επιμονή απέκτησαν κατά τη φοίτησή τους στο σχολείο μας. Η μεγάλη σχολική οικογένεια των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων θα είναι πάντα κοντά τους, παρέχοντας οποιαδήποτε στήριξη χρειαστούν και καμαρώνοντας για κάθε τους επίτευγμα.
Θα θέλαμε, επίσης, να καλωσορίσουμε όλους μας τους μαθητές και να τους διαβεβαιώσουμε ότι στην πολύπλευρη προσπάθειά τους, εκτός από τους γονείς, έχουν αρωγούς τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς μας.
Τέλος, σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας και τις οικογένειές τους ευχόμαστε υγεία, δύναμη κι αισιοδοξία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων
και η Διεύθυνση
του Β΄ Αρσακείου – Τοσιτσείου ΓΕΛ Εκάλης