Print

Πλησιάζοντας την 11η Σεπτεμβρίου, γονείς και μαθητές αγωνιούν για την αρχή της νέας σχολική χρονιάς. Ένα ασφαλές περιβάλλον; Μια υπέροχη παρέα συμμαθητών; Εφαρμογές συγκεκριμένων παιδαγωγικών μεθόδων;
Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών κατανοώντας την αγωνία τους έχει εδώ και καιρό μεθοδέψει την όσο πιο ομαλή λειτουργία του Σχολείου, την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης και την όσο πιο άνετη μεταφορά μαθητών σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον.
Οι εκπαιδευτικοί, που είναι η κινητήρια δύναμη κάθε εκπαιδευτικού συστήματος προσπάθησαν όλο το διάστημα των διακοπών, με κάθε τρόπο, να βελτιώσουν τις συνθήκες διδασκαλίας εντός και εκτός τάξης, έχοντας υιοθετήσει ανάγκες εκπαίδευσης που επιβάλει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό περιβάλλον.
Το περιβάλλον του σχολείου όμως, ως μικρόκοσμος κάθε μαθητή, πρέπει να είναι τέλεια προσαρμοσμένο και να κρατά κάθε ισορροπία μεταξύ του «θέλω», του «μπορώ» και του «πρέπει» κάθε μαθητή. Το σχολείο διερευνά την κατάσταση λειτουργίας και επίδοσής του και διαμορφώνει στόχους βελτίωσης άμεσους και μακροπρόθεσμους.
Η εφαρμογή των καινοτομιών καθιστά αναγκαία την ένταξη σε ένα σύστημα ποιοτικής βελτίωσης του καθημερινού σχολικού έργου, ώστε οι μεταρρυθμίσεις να αποκτήσουν δυναμική μεταμόρφωση της σχολικής ζωής, με έμφαση σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Είναι δέσμευση, πως η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Καθηγητών και το Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό του σχολείου, θα προσπαθήσουν στο μέγιστο, ώστε κάθε μαθητής και μαθήτρια να αισθανθεί την ελευθερία και την ασφάλεια να «ξετυλίξει» κάθε ικανότητα ή κάθε ταλέντο.
Καλή σχολική χρονιά.