Print

Αγαπητοί γονείς και αγαπητοί μαθητές,

Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά, με νέα όνειρα και ελπίδες για κάθε παιδί. Τα Αρσάκεια Σχολεία δεν αποτελούν μόνο χώρο παροχής γνώσεων αλλά και χώρο στον οποίο οι νέοι και τα παιδιά εκπαιδεύονται στην ανάπτυξη στάσεων και συμπεριφορών που προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα. Η σωστή εκπαίδευση είναι ο μοναδικός τρόπος, ώστε τα παιδιά να βιώνουν την καθημερινότητα με κανόνες τους οποίους θα εφαρμόσουν και εκτός σχολείου.
Σε εποχές όπου η παραπληροφόρηση δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα από το ίδιο το πρόβλημα, η απόκτηση σωστής κρίσης στο σχολείο είναι το αντίδοτο. Υπό αυτή την έννοια και σε σχέση με την πανδημία που βιώνουμε, το σχολείο αποτελεί τον ουσιαστικό χώρο εκπαίδευσης στα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της μετάδοσης τού κορωνοϊού. Είναι βέβαιο πως η μικρή διασπορά τού ιού που όλοι φοβούνται, είναι προτιμότερη από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία και χωρίς κανόνες. Η λειτουργία τού Σχολείου περιορίζει τη διασπορά τού ιού και δεν την ενισχύει, διότι τα κρούσματα μειώνονται όταν μαθαίνουμε να ζούμε τηρώντας τα μέτρα προστασίας.
Όλες οι μονάδες που απαρτίζουν τα Αρσάκεια Σχολεία, από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εποπτεία, τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς, έως το Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό, έχουν προετοιμαστεί για την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία των Σχολείων, με οποιεσδήποτε συνθήκες και με οποιοδήποτε τρόπο ορίσει το υπουργείο.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων, οι τάξεις και τα τμήματα (δια ζώσης και ψηφιακά), η πλατφόρμα του νέου e-arsakeio και κάθε ηλεκτρονικό εργαλείο είναι ήδη προγραμματισμένα.
Με την ελπίδα πως όλα θα κυλίσουν ομαλά έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, ευχόμαστε σε κάθε μαθητή και μαθήτρια καλή αρχή στο νέο τους ταξίδι.

Η Διεύθυνση
και ο Σύλλογος Καθηγητών
του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών