Print

Το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πάτρας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«SELFIE: Εργαλείο Αυτοαξιολόγησης και Αναστοχασμού Σχολικών Μονάδων για την Ψηφιακή Τεχνολογία».

Το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεότητας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, στο πλαίσιο τού Ψηφιακού Σχεδίου Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέπτυξε το πρόγραμμα SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) με σκοπό τον αναστοχασμό για αποτελεσματικότερη μάθηση με ενίσχυση της χρήσης καινοτόμων εκπαιδευτικών τεχνολογιών.

Το εργαλείο SELFIE συγκεντρώνει -ανώνυμα -τις απόψεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των ηγετών των σχολείων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η τεχνολογία στο σχολείο τους. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα δωρεάν, εύκολο στη χρήση, διαδικτυακό εργαλείο αυτοαξιολόγησης το οποίο έχει αναπτυχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσει τα σχολεία στην Ευρώπη να αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες για καινοτόμο και αποτελεσματική μάθηση. Είναι δωρεάν και μπορεί να αξιοποιηθεί από τα σχολεία που το επιθυμούν.

 006a

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 στην Εστία Επιστημών Πάτρας (https://patrassciencecentre.gr/gr/estia_epistimwn.htm), ώρες 11:00-14:00, στο αμφιθέατρο της Εστίας Επιστημών (Χάρτης: 38°18’05.0″N   21°49’00.3″E)

Στην ημερίδα μπορούν να λάβουν μέρος οι Διευθυντές-Διευθύντριες, ή οι Υποδιευθυντές-Υποδιευθύντριες, είτε ένας εκπαιδευτικός ο οποίος έχει ολοκληρώσει τα διδακτικά του καθήκοντα εκ μέρους των Σχολικών Μονάδων της ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  1. Χαιρετισμοί - Σύντομες εισηγήσεις από ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας και τα Αρσάκειο ΓΕΛ για το ψηφιακό σχολείο ως προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  2. Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος SELFIE από τον εκπαιδευτικό Ν. Γιαννακόπουλο, ο οποίος και εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα.
  3. Εφαρμογή του προγράμματος
  4. Συζήτηση από απόσταση (μέσω Skype) με το εμπνευστή του προγράμματος στη Σεβίλλη, Π. Καμπύλη.
  5. Ερωτήσεις - Συζήτηση - Κλείσιμο Ημερίδας