Print
Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών παρουσίασαν στους συμμαθητές τους όλων των βαθμίδων, από την Ε΄ Δημοτικού μέχρι και την Γ΄ Λυκείου, και στους γονείς τους πειράματα επίδειξης Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 στα εργαστήρια των Φυσικών Επιστημών τού Σχολείου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Συντονιστής των Φυσικών Μαθημάτων των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Δημήτριος Κλαυδιανός και οι Σχολικοί Σύμβουλοι των Φυσικών Επιστημών Αχαΐας κ. Όλγα Χατζηκωντή και Παύλος Σινιγάλιας.
Οι μαθητές χειρίστηκαν με επιδεξιότητα τα επιστημονικά όργανα, αποδεικνύοντας ότι με τρόπο βιωματικό εμπεδώνουν τις γνώσεις που αποκτούν στις φυσικές επιστήμες. Έγιναν πρωταγωνιστές τής μαθησιακής διαδικασίας εφαρμόζοντας το διαδραστικό και αλληλοδιδακτικό πρότυπο διδασκαλίας των μαθημάτων και λειτουργίας του σχολείου γενικότερα.
Την ευθύνη τής οργάνωσης και τής πραγματοποίησης τής εκδήλωσηςείχαν οι καθηγητές κ. Εμμανουήλ Πετράκης, Υποδιευθυντής, PhD Φυσικής, Αλέξιος Ματθαίου, MSc Φυσικής, Νίκος Γιαννακόπουλος, MSc Χημείας, και Δημήτρης Βλαχοδημητρόπουλος, PhD Βιολογίας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του 1ου Παναρσακειακού Συνεδρίου Χημείας εδώ και να ξεφυλλίσετε το έντυπο που δημιούγησαν οι μαθητές της Πάτρας εδώ