e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ επισκέφθηκαν, την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2014 το πρωί. στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι μαθητές τού Ομίλου Παραδοσιακής και Βυζαντινής Μουσικής των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων με χοράρχη τον κ. Χαρίτωνα Γραικό, μαθηματικό και υποδιευθυντή τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, για τα πατροπαράδοτα κάλαντα.
ierwnymos


Ο Όμιλος αποτελούνταν από μαθητές και μαθήτριες των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων, ανάμεσα σε αυτούς ομάδα μαθητών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, τους συνεργάτες τού κ. Γραικού, κ. Αγ. Μεταλληνού, Όλ. Δασκαλοπούλου, Φωτ. Τριπολιτσιώτη, Φιλ. Χρονοπούλου, Θεόδ. Μεταλληνός και Κων/νος Μαρούλης καθώς και μέλη τού Συλλόγου Παραδοσιακών Οργάνων «Ηδύφωνον», που διευθύνει ο κ. Μανώλης Χανιώτης, συνοδία παραδοσιακών οργάνων (λαγούτο, βιολί, τουμπελέκι). Όλοι μαζί έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.
Οι παρευρεθέντες μαθητές, καθηγητές, μουσικοί, γονείς και συνοδοί ενθουσιάστηκαν από την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο Αρχιεπισκοπικό μέγαρο και από τη φιλόξενη παρουσία τού Αρχιεπισκόπου, που μοίρασε σε όλους ανεξαιρέτως αναμνηστικό δώρο-ευλογία, εκφράζοντας τη χαρά του και τη συγκίνησή του για την όμορφη αυτή επικοινωνία.
Στη συνέχεια, ομάδα μαθητριών, υπεύθυνων για την ηλεκτρονική εφημερίδα που πρόσφατα δημιουργήθηκε στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, πήρε συνέντευξη από τον Μακαριότατο, υποβάλλοντας κάποιες ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει με τη βοήθεια τής φιλολόγου τους κ. Βαλ. Λουτριανάκη, με σκοπό να τις αναρτήσουν στην εφημερίδα τους.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών που καταδεικνύουν την χαρά και συγκίνηση των παρευρισκομένων για τη μοναδική αυτή εμπειρία.