Print
Στο πλαίσιο τής Εκπαιδευτικής Εβδομάδας τής Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που διοργανώθηκε από 9 έως 15 Δεκεμβρίου 2013 από τον οργανισμό code.org, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης των Α΄, Β΄ και Γ΄ Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού επισκέφθηκαν την αίθουσα των tablets τού Σχολείου.

Στόχος τού εγχειρήματος ήταν να έρθουν οι μαθητές πιο κοντά στον προγραμματισμό, να απομυθοποιήσουν την έννοια «κώδικας» και να αντιληφθούν ότι ο καθένας μπορεί να μάθει να διαβάζει, να χρησιμοποιεί και να δημιουργεί κώδικα. Με αυτό τον τρόπο συμμετείχαν στις δράσεις προγραμματισμού που πραγματοποιήθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα.
Στο δίωρο που αφιερώθηκε οι μαθητές αρχικά συζήτησαν με τους καθηγητές Πληροφορικής για τον προγραμματισμό και την αξία του στην ανάπτυξη τής δημιουργικότητας και τού συλλογισμού, παρακολούθησαν σχετικό ενημερωτικό βίντεο στη διαδραστική οθόνη τής αίθουσας και τέλος κάθε μαθητής εκπόνησε δραστηριότητα προγραμματισμού στο ατομικό του tablet.
Η αίθουσα διαθέτει 35 tablets, αποτελούμενη από 20 επίπεδα κλιμακούμενης δυσκολίας. Στόχος των μαθητών-προγραμματιστών ήταν να δημιουργήσουν το «σωστό» πρόγραμμα χρησιμοποιώντας έτοιμα blocks εντολών.
Με το πέρας των δραστηριοτήτων μοιράστηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής σε όλους τους μαθητές.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Πληροφορικής κ. Δήμητρα Ανδριοπούλου, Κατερίνα Μυτακίδη, Γιάννης Καρυστινάκης και οι δασκάλες των τμημάτων κ. Κατερίνα Βασιλά, Άννα Γιαννάκη, Γιώτα Γιαννοπούλου, Δήμητρα Ιακωβάκη, Έλσα Κατσούλη, Βασιλική Ροδοπούλου.