Print
Οι νηπιαγωγοί των Αρσακείων Νηπιαγωγείων Ψυχικού και Εκάλης, το πρωί τής Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου 2015, συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα «Ταξίδι στον κόσμο των αριθμών», στο Μουσείο Ηρακλειδών. Για μια ακόμη χρονιά οι νηπιαγωγοί των Σχολείων είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο των μαθηματικών μέσα από τους αριθμούς.
Ο κ. Άρης Μαυρομμάτης, μαθηματικός και επιστημονικός υπεύθυνος τού Μουσείου Ηρακλειδών, συζήτησε με τις νηπιαγωγούς στους ανανεωμένους χώρους τού μουσείου, ανέπτυξε διάλογο για την προσέγγιση τής έννοιας τού αριθμού και πραγματοποίησε διδακτικές δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν, για την έννοια αυτή, στο Νηπιαγωγείο.
Μέσα από παιχνίδια που προάγουν τη μαθηματική και λογική σκέψη, οι νηπιαγωγοί είχαν την ευκαιρία να γίνουν για λίγο παιδιά και να ζήσουν στην πραγματικότητα τού νηπιαγωγείου, όπου η μάθηση γίνεται μέσα από το παιχνίδι.
Μέσα από προβληματισμούς, συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων, που στα μαθηματικά δεν σταματούν ποτέ, αποχαιρέτησαν το Μουσείο Ηρακλειδών και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο εποικοδομητικό ταξίδι.
Την ευθύνη για τη διοργάνωση τής συγκεκριμένης ημερίδας είχε η Εποπτεία των Αρσακείων Σχολείων με υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Σύμβουλο κ. Σοφία Σταθοπούλου.