e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ο Διαγωνισμός «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» είναι μέρος τού εκπαιδευτικού προγράμματος τού Βρετανικού Συμβουλίου και τού Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τίτλο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», το οποίο στρέφεται κατά τής ενδοσχολικής βίας και βασίζεται στα ιδανικά και τις αξίες τού Ολυμπισμού και τής Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Απευθύνεται σε μαθητές τής  Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού και των τριών τάξεων τού Γυμνασίου (10-15 ετών) σε όλα τα σχολεία εντός Ελλάδας.
Οι  μαθητές τού «Ομίλου Κινηματογράφου και Ψηφιακής Αφήγησης των Αρσακείων Σχολείων» δημιούργησαν, με τη βοήθεια τής καθηγήτριας Αγγλικής Φιλολογίας κ. Μαίρης Μαρίν, τρεις ταινίες μικρού μήκους κόμικς. Οι δύο με τίτλο “MY HERO” και “BE MY FRIEND” αναδείχθηκαν στις 50 καλύτερες τής διαδικτυακής ψηφοφορίας, ενώ η τρίτη με τίτλο “NEVER GIVE UP” διακρίθηκε ανάμεσα σε 179 συμμετοχές από σχολεία από όλη την Ελλάδα, αποσπώντας από την κριτική επιτροπή τιμητική διάκριση για την πιο δημιουργική εργασία. Αντλώντας έμπνευση από μια διαφήμιση τα παιδιά δημιούργησαν μια ταινία-κόμικ μέσα στην τάξη, χρησιμοποιώντας τον διαδραστικό πίνακα και το “storyboard that”, έναν online ψηφιακό σχεδιαστή καρτούν. Η ταινία επενδύθηκε με τις φωνές των παιδιών που έγραψαν και τους διαλόγους στα αγγλικά.
Διηγείται την ιστορία μιας μικρής μπαλαρίνας που δέχεται εκφοβισμό αλλά δεν σταματά να διεκδικεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει το όνειρό της. 
Η τελετή ανακοίνωσης των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη τής οδού Πειραιώς τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και, εκτός από τους παρουσιαστές κ. Ευγενία Μανωλίδου και κ. Γιώργο Παπαδάκη, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι τού Βρετανικού Συμβουλίου αλλά και πολλοί ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες που εργάζονται αφιλοκερδώς για την προώθηση των ιδανικών και αξιών τού Ολυμπισμού και τής Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Τη νικητήρια ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές Ασημομύτη Ηρώ, Βεντουράτος Γιώργος, Γιέφτιτς-Δημητριάδου Λήδα-Ιβάνκα, Ζορμπάς Ηλίας, Νικολετάκης Δημήτρης, Ξενικού Αλκυόνη, Παπαδημητρίου Χρυσούλα, Ρήγου Ολίβια, Τσουπάρης Παναγιώτης, Τσοχαντάρη Αμαρυλλίς και Υφαντή Ευθυμία.  
Ο "Όμιλος Κινηματογράφου και Ψηφιακής Αφήγησης των Αρσακείων Σχολείων" συναντιέται κάθε Τρίτη απόγευμα στα Σχολεία τού Ψυχικού και δέχεται μαθητές από Ε΄ Δημοτικού έως και Β΄ Γυμνασίου.
Με εργαλείο επικοινωνίας την αγγλική γλώσσα και χρησιμοποιώντας τεχνικές ανάλυσης, παρατήρηση, κριτική σκέψη και δημιουργικό παιχνίδι, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση τής κ. Μαρίν, κατανοούν καλύτερα τον τρόπο κατασκευής μιας ταινίας, αναλύουν τα βαθύτερα νοήματα και φτιάχνουν με σύγχρονα μέσα (κινητά, tablets, διαδικτυακά εργαλεία) τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους.



Δείτε εδώ το βίντεο που βραβεύτηκε
 


Δείτε το βίντεο της απονομής