e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

April 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Στον 12ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γραπτού Λόγου, που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι εκδόσεις Πατάκη, με ελεύθερο θέμα, το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης βγήκε πρώτο με τη συμμετοχή των παιδιών τού Ομίλου Δημιουργικής Γραφής, ενώ ο μαθητής τής Ε΄ τάξης Σπυρίδων Σπυριδωνίδης, με το διήγημά του «Η έκτη Καρυάτιδα», ήταν ένας από τους 35 τυχερούς που κληρώνονται κάθε χρόνο. 

Βασικά κριτήρια για τη βράβευση των κειμένων στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι η πρωτοτυπία τους και η έκφραση των σκέψεων των παιδιών με αυθεντικό τρόπο, και όχι κατ’ ανάγκη η καλλιέπεια των κειμένων.
Το έπαθλο είναι βιβλία για το σχολείο των εκδόσεων Πατάκη, αξίας 240€.

Στον 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλντιση - Το δέντρο τής Σοφίας», που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, η μαθήτρια τής Γ΄ τάξης Καραγιαννίδου Λυδία κέρδισε το 1ο βραβείο, ο Γιώργος Μπαζλής το 2ο και οι Γιώργος Κοσμάογλου και Ελβίρα Μούτση το 3ο.
Από την Δ΄ τάξη η μαθήτρια Βασιλική Παντελίδου κέρδισε το 1ο βραβείο και ο Χρόνης Παναγιωτίδης το 3ο. Από την Ε΄ τάξη τέλος, η μαθήτρια Βέρα Σονάυ κέρδισε το 3ο βραβείο.

Τα κείμενα των μαθητών στον διαγωνισμό αξιολόγησαν ο γνωστός συγγραφέας Μάνος Κοντολέων, η συγγραφέας Κατερίνα Ζωντανού και η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Άννα Κοντολέων.

kontolewn2Ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων μίλησε πολύ επαινετικά για το Αρσάκειο

Τέλος, ο 6ος Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά, που πραγματοποιήθηκε εφέτος με θέμα “Be part of the solution, not part of the pollution”, έδωσε την ευκαιρία στους νεαρούς μαθητές από όλα τα σχολεία τής Θεσσαλονίκης να ξεδιπλώσουν το πρώιμο συγγραφικό τους ταλέντο στην αγγλική γλώσσα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον τρεις ανεξάρτητοι κριτές, οι Katie Quartano, Elise Tortora και Courtney Bauer, ανέγνωσαν 238 συμμετοχές από δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία τής Θεσσαλονίκης και τής περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον διαγωνισμό αυτό το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης είχε και εφέτος μία σημαντική διάκριση, καθώς η μαθήτρια τής Στ΄ τάξης Λήδα Κατσαρίδου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία “Poems” (“Ποιήματα”).
Η μαθήτρια θα λάβει ως έπαθλο μια δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ από το βιβλιοπωλείο Ιανός και μία μικρή συλλογή αγγλικών λογοτεχνικών βιβλίων τού εκδοτικού οίκου Burlington.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

vraveio patakis