Print

Το #After Lockdown είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων διάρκειας 50 λεπτών, που παρουσιάζει ιστορίες για τη ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 2020 σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Οι μαθητές και οι καθηγητές, αλλά και συνεργάτες του CHS-Harvard από την ακαδημαϊκή κοινότητα, ηχογράφησαν τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με το απαγορευτικό, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τη μετάβαση σε νέες μορφές εκπαίδευσης, τον εκτοπισμό, την απομόνωση, την απώλεια θέσεων εργασίας και τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν για τους ίδιους και τις κοινότητές τους. Οι προφορικές μαρτυρίες που εμφανίζονται στην ταινία συλλέχτηκαν και επιλέχθηκαν από κοινού από το Κέντρο Μεσανατολικών Σπουδών (CMES, Τυνησία) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στην Ελλάδα (Ναύπλιο) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020. Τα podcast και τα βίντεο animation σχεδιάστηκαν από ένα στούντιο κινουμένων σχεδίων, του οποίου συν-διευθυντής είναι ένας απόφοιτος του CMES-Harvard.

Στο 22’30’’ του βίντεο (Reflection #9) ακούγεται η μαθήτρια του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Αύρα Παπαδοπούλου, η οποία επελέγη από το CHS και συμμετείχε στο φετινό διαδικτυακό Θερινό Πρόγραμμα του CHS.

Για τη συμμετοχή των μαθητών του Αρσακείου στο High School Summer Program (HSSP) του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών-Harvard, διαβάστε το σχετικό άρθρο.

Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ https://vimeo.com/462775614