Print

Η ομάδα Sciron των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, μετά τη διάκρισή της στους εθνικούς τελικούς τού διαγωνισμού F1 in Schools 2020, εκπροσωπεί για τρίτη χρονιά την Ελλάδα στους παγκόσμιους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη Μελβούρνη τον Μάρτιο τού 2021.

Λόγω των συνθηκών τής πανδημίας τού κορωνοϊού, ο διαγωνισμός για τους τελικούς διεξήχθη με αξιολόγηση μόνο των γραπτών εργασιών και των ενεργειών Marketing (site, social media κ.λπ.).
Ο παγκόσμιος τελικός θα πραγματοποιηθεί εικονικά, χωρίς τη φυσική παρουσία των ομάδων εκεί, οι οποίες θα αποστείλουν τις κατασκευές τους και τις εργασίες τους στους διοργανωτές. Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού, η ομάδα Sciron δημιούργησε ομάδα συνεργασίας με την ομάδα τού Γενικού Λυκείου Αλίμου με την κοινή επωνυμία Olympian Racing Team.

Η ομάδα Sciron αποτελείται από τους μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Αλέξη Ζίττη, Κωνσταντίνο Μαρνιέρο και Ελένη Σιδέρη, με καθοδηγητές τον καθηγητή Τεχνολογίας Δημήτρη Δανάλη και την απόφοιτη τού Σχολείου Δωρίτα Ποδηματά, πρωτοετή φοιτήτρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ.

Ο επίσημος διαγωνισμός της F1, το F1inSchools (Formula 1 στα σχολεία) αποτελεί τον μεγαλύτερο STEM διαγωνισμό παγκοσμίως. Μέσω ενός προγράμματος STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) οι νέοι αποκτούν γνώσεις και εξοικειώνονται με επιστήμες όπως η φυσική, τα μαθηματικά, η μηχανική καθώς και με την τεχνολογία. Στο F1inSchools οι συμμετέχοντες καλούνται να ακολουθήσουν τα ίδια βήματα  με μία ομάδα της Formula 1 σε μικρότερη κλίμακα: να συγκεντρώσουν χρήματα από χορηγίες και να τα επενδύσουν στην έρευνα και την ανάπτυξη ενός μοντέλου F1 το οποίο αργότερα θα τρέξουν σε αγώνες.