Print

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 η βραδιά κάτω από την Ακρόπολη ήταν συναρπαστική!

Ο κόσμος που είχε γεμίσει ασφυκτικά τις κερκίδες τού Ηρωδείου για να ταξιδέψει στη Λιλιπούπολη έζησε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη ρυθμό και μελωδία, νοσταλγία, αισιοδοξία και ανατροπές.

Οι σπάνιοι και εύστοχοι γεμάτοι χρώματα στίχοι τής Μαριανίνας Κριεζή και οι γοητευτικές μελωδίες και οι μουσικοί ρυθμοί τού Δημήτρη Μαραγκόπουλου, τού Νίκου Κυπουργού,  τής Λένας Πλάτωνος και τού Νίκου Χριστοδούλου ξεσήκωσαν τους θεατές, που τραγουδούσαν μαζί με τους καλλιτέχνες το «Χοντρό Μπιζέλι», τη «Ρόζα Ροζαλία», το «Μουσείο» και όλα τα άλλα αγαπημένα τραγούδια τής Λιλιπούπολης.

Τα χειροκροτήματα ήταν πολλά, ενθουσιώδη, συχνά και παρατεταμένα, ενώ μετά το τέλος τής παράστασης το επίμονο αίτημα τού κοινού «κι άλλο, κι άλλο» ανέβασε στη σκηνή για πολλές επαναλήψεις όλους τούς συντελεστές τύς παράστασης, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Βασίλη Αγροκώστα, τους Σολίστ και το Ενόργανο Σύνολο τού Τμήματος Μουσικών Σπουδών τού Ιονίου Πανεπιστημίου, τον Μουσικό Όμιλο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης -πάνω από 140 παιδιά, νέους και νέες από όλες τις βαθμίδες τής εκπαίδευσης.
       

Η ιδέα και ο σχεδιασμός, η σκηνοθεσία και η χορογραφία-κίνηση τής μουσικής παράστασης «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» είχαν την υπογραφή τής Ρεγγίνας Καπετανάκη, που όταν ανέβηκε στη σκηνή τού Ηρωδείου για να υποκλιθεί στο κοινό χειροκροτήθηκε θερμά -η Ρεγγίνα Καπετανάκη με την Ελένη Βλάχου έβαλαν τα θεμέλια τής θρυλικής σειράς εκπομπών τού Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη», που εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές, παιδιά, νέοι και λιγότερο νέοι, από το 1976 ώς το 1980 είχαν την τύχη να απολαμβάνουν καθημερινά. 


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι θερμά χειροκροτήθηκαν ο μάγος και οι ξυλοπόδαροι που πλαισίωσαν την παράσταση, καθώς και ο μαέστρος Στάθης Σούλης και η υπεύθυνη τού Μουσικού Ομίλου των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης Χριστίνα Βαρσάμη.

Την παράσταση, τής οποίας τα έσοδα θα ενισχύσουν το Ταμείο Υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων, παρακολούθησαν ο Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας  καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές των Αρσακείων Σχολείων, γονείς και παιδιά, οι χορηγοί και οι υποστηρικτές τής παράστασης, καθώς και πολλοί από τους λάτρεις τής Λιλιπούπολης -δυστυχώς όχι όλοι, αφού δεν ήταν λίγοι όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο. 


xorhgoi      
opap intralot samsung delta
yposthriktes1yposthriktes-epson

xorhg epik palo-gr-01