Print
Η Εποπτεία των Σχολείων τής Φ.Ε. και η Συντονιστική Επιτροπή των Αγώνων Λόγου και Τέχνης, εκτιμώντας την παιδευτική αξία τού μαθήματος τής Λογοτεχνίας και επιθυμώντας να ενθαρρύνουν τους μαθητές να εκφραστούν λογοτεχνικά, να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους και να τις δημοσιοποιήσουν, προκηρύσσουν τον Ζ΄ Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος και καλούν όλους τους μαθητές να ανταποκριθούν στην… πρό(σ)κληση.
Όροι συμμετοχής-υποβολής έργων
Τα ποιήματα μπορεί να είναι έμμετρα ή γραμμένα σε ελεύθερο στίχο και η έκτασή τους δεν πρέπει να ξεπερνά τους 40 στίχους. Η έκταση των διηγημάτων δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 1.600 λέξεις. Όλα τα κείμενα θα παραδοθούν σε τρία αντίγραφα γραμμένα σε υπολογιστή, τυπωμένα σε σελίδες Α4 μονής όψης και σε δύο ψηφιακούς δίσκους (CDs), μέσα σε κλειστό φάκελο μεγέθους Α4.

Υποβολή έργων
Τα έργα θα παραδοθούν στο διάστημα από 13 Ιανουαρίου έως 4 Μαρτίου 2014. Σε κάθε σχολικό συγκρότημα θα βρείτε δύο κάλπες: μία για το Γυμνάσιο και μία για το Λύκειο. Τα έργα θα υποβληθούν μέσα σε κλειστό φάκελο, στον οποίο θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία: «Για τον Διαγωνισμό … (π.χ. Ποίησης), βαθμίδα (Γυμνάσιο/Λύκειο), τάξη (χωρίς να αναφέρεται το τμήμα), ψευδώνυμο». Τα ίδια ακριβώς στοιχεία θα πρέπει να αναγράφονται και στο τέλος κάθε έργου και στην επιφάνεια των CDs, χωρίς καμιά απολύτως άλλη ένδειξη. Κάθε μαθητής θα πρέπει ακόμα σε έναν δεύτερο μικρό φάκελο, καλά κλεισμένο, τον οποίο θα εσωκλείσει στον μεγάλο, να παραδώσει σημείωμα γραμμένο σε υπολογιστή με τα εξής στοιχεία: όνομα, επώνυμο, τάξη-τμήμα, Σχολείο, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση (email), ψευδώνυμο, τίτλος έργου (όπου υπάρχει).

Μέλη Συντονιστικής Επιτροπής (αλφαβητικά): Χ. Αλεβίζου, Α. Αλεξίου, Β. Βαβαρούτσος, Γ. Βογιατζής, Α. Βουλγαράκη, Κ. Γιαννακοπούλου, Γ. Λιγνάδης, Α. Μέρμηγκα, Μ. Μπενέκου, Μ. Μπουζινέλου, Ευδ. Πατσιλινάκου, Α. Σγουρού, Ε. Ταμπακάκη, Σ. Χαριτίδου, Κ. Χριστοδούλου.