Print

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 υλοποίησαν το πολιτιστικό πρόγραμμα «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων». Το πρόγραμμα εντάσσεται στη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», που ξεκίνησε με τη συνεργασία τού Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και τής Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» στο πλαίσιο τού προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».

Οι ίδιοι οι μαθητές παρουσίασαν τις δραστηριότητες που πραγματοποίησαν και τις δράσεις που ανέλαβαν κατά την εκπόνηση τού προγράμματος, τη μέθοδο εργασίας που ακολούθησαν και τις εμπειρίες τους από το πρόγραμμα υιοθεσίας τού αρχαίου θεάτρου των Γιτάνων σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων. Η παρουσίαση διοργανώθηκε από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και την Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Στην εκδήλωση οι αρχαιολόγοι τής Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας κ. Γεωργία Πλιάκου και Γεώργιος Ρήγινος μίλησαν για τις εκπαιδευτικές δράσεις που σχεδιάστηκαν για το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων και τις προοπτικές ανάδειξης τού θεάτρου μέσα από τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης που ξεκινούν αμέσως.
Την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση τού προγράμματος είχαν ο Διευθυντής τού Σχολείου κ. Παύλος Μαυρόγιαννης και οι εκπαιδευτικοί κ. Μιλτιάδης Σγουρίδης, Παναγιώτης Αθανασόπουλος και Βασίλης Καλτσής.

Στο βίντεο μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων ενημερώνουν κατοίκους τής πόλης για το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων.