e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

March 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Δήλωση τού Προέδρου τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτησχετικά με την επιβολή ΦΠΑ στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων φιλοξενείται σε δημοσίευμα τής εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» (Κυριακή 30/8/2015). 


babiniotis-fpa«Είναι άστοχη και προκλητική η επιβολή ΦΠΑ στα δίδακτρα που καταβάλλονται από έλληνες φορολογούμενους πολίτες, οι οποίοι - ως επιλογή ζωής - με προσωπικές θυσίες και από το υστέρημά τους προσπαθούν να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους μια ποιοτική παιδεία, απαλλάσσοντας συγχρόνως το Δημόσιο από την τεράστια οικονομική επιβάρυνση της φοίτησης 80.000 επιπλέον μαθητών, της μισθοδοσίας 25.000 επιπλέον εκπαιδευτικών και της εξασφάλισης αντίστοιχων κτιριακών και άλλων υποδομών» δηλώνει στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας που λειτουργεί τα Αρσάκεια σχολεία, καθηγητής Γλωσσολογίας, πρώην πρύτανης και πρώην υπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

«Η κοινοτική οδηγία, που επιτρέπει την απαλλαγή της τυπικής ιδιωτικής εκπαίδευσης (κερδοσκοπικής και μη κερδοσκοπικής) από ΦΠΑ, όχι απλώς επιβεβαιώνει ό,τι εφαρμόζεται σε όλη την ευρωπαϊκή ιδιωτική εκπαίδευση αλλά προτρέπει τα κράτη να στηρίξουν με αυτόν τον τρόπο την άμιλλα για καλύτερη παιδεία» αναφέρει ο κ. Μπαμπινιώτης.

«Η κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, όποια και αν είναι, πρέπει να επανεξετάσει το θέμα, βρίσκοντας το ισοδύναμο που θα βοηθήσει χιλιάδες έλληνες πολίτες να απαλλαγούν από μια άδικη επιβάρυνση η οποία, ενώ προσφέρει ελάχιστα στο κράτος, προκαλεί οδυνηρά προβλήματα σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και σε μερικές χιλιάδες άξιων εκπαιδευτικών που θα βρεθούν χωρίς δουλειά. Μέχρι τότε επείγει η προσωρινή αναστολή εφαρμογής του μέτρου» προσθέτει. «Στο κάτω-κάτω εμείς προτείναμε το μέτρο, όχι οι τροϊκανοί. Εμείς λοιπόν ας άρουμε αυτή την καταστροφική για την παιδεία μας δέσμευση, αντικαθιστώντας τη με άλλο ισοδύναμο ή με όποιον άλλο τρόπο» καταλήγει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμπινιώτης.

Διαβάστε όλόκληρο το δημοσίευμα εδώ