Print
Στο πλαίσιο τού πρωινού προγράμματος των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων τού Λυκείου (Β΄ και Γ΄) προετοιμάζονται για αγγλόφωνα πανεπιστήμια με τους εξής τρόπους:


IELTSΤο IELTS (International English Language Testing System) αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας στον κόσμο. Κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται πάνω από 2.500.000 εξετάσεις. Η συμμετοχή στις εξετάσεις τού IELTS μπορεί βοηθήσει τους μαθητές που ενδιαφέρονται να ζήσουν, να σπουδάσουν και να εργαστούν σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 9.000 οργανισμοί σε περισσότερες από 140 χώρες σε όλο τον κόσμο αποδέχονται το IELTS για σκοπούς εκπαίδευσης και εργασίας.
Οι εξετάσεις τού IELTS είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αντιπροσωπεύουν τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα Αγγλικά στη ζωή στο εξωτερικό και, μέσα σε λιγότερο από τρεις ώρες, θα αξιολογηθούν όλες οι δεξιότητες τού υποψηφίου στην αγγλικά γλώσσα: κατανόηση προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου και παραγωγή προφορικού λόγου.
Κατ’ αποκλειστικό τρόπο, το IELTS εξετάζει τις δεξιότητες συνομιλίας στα Αγγλικά μέσω μιας διαδραστικής εξέτασης παραγωγής προφορικού λόγου πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο εξεταστή.
Καθώς το IELTS έχει δημιουργηθεί από μερικούς από τους κορυφαίους επαγγελματίες τού κόσμου, με εμπειρία στην αξιολόγηση της αγγλικής γλώσσας, οι υποψήφιοι μπορούν να είναι σίγουροι ότι πρόκειται για μια δίκαιη εξέταση.

clilCLIL: CONTENT LANGUAGE INTEGRATED LEARNING

Πρόκειται για μια καινούργια μέθοδο με την οποία διδάσκονται γνωστικά αντικείμενα στην αγγλική γλώσσα.
Στα Αρσάκεια, μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι μαθητές χωρίζονται σε τμήματα λογοτεχνίας, οικονομικών, νομικής, επιχειρηματικότητας και ιατρικής.
Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το αντίστοιχο λεξιλόγιο, αλλά και με τους όρους τή επιστήμης που θα ακολουθήσουν. Έτσι προετοιμάζονται καλύτερα για τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους.