Print

Η συντονίστρια του Αγγλικού Τμήματος των Αρσακείων Σχολείων κ. Ασπασία Κοντογιάννη επελέγη να συνοδεύσει την Eθνική Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων -η οποία αποτελείται από 6 μαθητές από όλα τα σχολεία της Ελλάδας, τρεις εκ των οποίων είναι από τα Αρσάκεια!- στην 91η Διεθνή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, που θα λάβει χώρα στο Αμβούργο το επόμενο φθινόπωρο.

Η διάκριση αυτή θεωρείται ιδιαιτέρως τιμητική! Σημειώνουμε ότι η κ. Κοντογιάννη έχει μακρά και επιτυχημένη πορεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων. Επιστέγασμα της πορείας αυτής είναι η θέση που της δόθηκε -μετά από γραπτή και προφορική αξιολόγηση- στο εκπαιδευτικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, αφού συναγωνίστηκε συναδέλφους της από όλη την Ευρώπη!

Τα Αρσάκεια στην κορυφή του Ευρωκοινοβουλίου Νέων

Μετά από τετραήμερο διαγωνισμό κατά τη διάρκεια της 39ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής (18-22/4/2019), που έλαβε χώρα στο Deree College στην Αθήνα, επελέγη και συγκροτήθηκε η Εθνική Ελλάδος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 91η Διεθνή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Αμβούργο το επόμενο φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, που είναι μια προσομοίωση των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μαθητές καλούνται να επιχειρηματολογήσουν και να αντιπαρατεθούν σε διεθνή θέματα και να προτείνουν λύσεις. Ο διαγωνισμός είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι η Αγγλική.

Επιλέγονται 6  μαθητές από όλα τα σχολεία. 

Από τις 6 θέσεις τα Αρσάκεια κατέλαβαν τις 3!

Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν είναι:

Χριστίνα-Ιωάννα Αλεξανδρή - Β'  Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης

Ανδριανή Καρδάτου - Α' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

Χρήστος Τσιτσιριδάκης - Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης

Οι παραπάνω μαθητές θα μεταβούν στο Αμβούργο.

Επίσης στις περιφερειακές συνδιασκέψεις θα συμμετέχουν οι μαθητές: Ροζάννα Κάτσαρη και Πάνος Αλεξάνδρου.

tsitsiridakis eyp katsari eyp

Συγχαίρουμε τα παιδιά για την μεγάλη επιτυχία καθώς και τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος:

 κ. Ασπασία Κοντογιάννη - Συντονίστρια Αγγλικού Τμήματος και υπεύθυνη για το Α'  Αρσάκειο-Τοσίστειο Λύκειο Εκάλης

κ. Ξένια ΚουτσιλιέρηΒ'  Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης

κ. Ιωάννα Βασιλοπούλου  -  Α' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

 alexandrou alexandri