Print

Η Ημέρα Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με θέμα «Οι Φυσικές Επιστήμες στο προσκήνιο» θα πραγματοποιηθεί στο Αρσάκειο Ιωαννίνων το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί τού κλάδου ΠΕ04 (Φυσικών Επιστημών) των Γυμνασίων και των Λυκείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθώς και δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων τού νομού Ιωαννίνων. Θα συμμετάσχουν επίσης και μαθητές των προαναφερθέντων σχολείων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εργαστηριακά πειράματα.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν:

 Logo HmeraFysikonEpistimon 2020

Σκοπός τής Ημέρας Φυσικών Επιστημών είναι να αναδείξει τον κεντρικό προσανατολισμό και τις κατευθύνσεις αιχμής των σύγχρονων φυσικών επιστημών, συνδέοντας αυτές με την εκπαιδευτική πραγματικότητα και την καθημερινή σχολική τάξη. Ειδικότερα, η εκδήλωση στοχεύει στην επαφή μαθητών και εκπαιδευτικών με έναν διακεκριμένο επιστήμονα τής Θεωρητικής Φυσικής που θα κινητοποιήσει, με τον ακαδημαϊκό και, ταυτόχρονα, εύληπτο λόγο του, την ερευνητική σκέψη τής νέας γενιάς των μαθητών μας και θα ενισχύσει τον θεωρητικό οπλισμό των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, η εκδήλωση στοχεύει στην παρουσίαση σύγχρονων διδακτικών πρακτικών από εκπαιδευτικούς των Αρσακείων και των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων τής περιοχής των Ιωαννίνων. Η παρουσίαση τέτοιων διδακτικών προσεγγίσεων ενισχύει την αποτελεσματικότητα τού εκπαιδευτικού έργου, ανανεώνει και εκσυγχρονίζει την καθημερινή σχολική ζωή και προάγει το ερευνητικό πνεύμα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πληροφορίες θα αναρτώνται στον ιστότοπο  https://sciences.arsakeio.gr/