Print

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, μέσω του επιτυχημένου θεσμού του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου προσφέρει μια ξεχωριστή δυνατότητα για (προαιρετική) δημιουργική παιδευτική ενασχόληση.

Μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και οι γονείς τους μπορούν να παρακολουθήσουν (δωρεάν), μέσω συνδέσμου (link) -που έχει σταλεί με email στους γονείς των μαθητών μας- επιλεγμένες σειρές μαθημάτων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου από πανεπιστημιακούς καθηγητές, διανοουμένους, καλλιτέχνες και άλλους πνευματικούς ανθρώπους. Σημειώνεται ότι οι σειρές των μαθημάτων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στις αίθουσες της Στοάς του Βιβλίου με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού, ωστόσο τώρα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο και προσφέρονται στους μαθητές μας και τους γονείς τους. Η πρόσβαση στις σειρές των μαθημάτων παρέχεται και μέσα από το Έκτακτο υποστηρικτικό υλικό κάθε ημέρας που αναρτάται στο e-arsakeio για τους μαθητές μας όλων των βαθμίδων.

spiti all

Παράλληλα, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία εμπλουτίζει το ημερήσιο πρόγραμμα των μαθητών της με ποιοτικό συμπληρωματικό περιεχόμενο, προσφέροντας μέσα από το e-arsakeio προτάσεις από τον χώρο των Γραμμάτων, της Τέχνης και των Επιστημών. Στα παραπάνω εικονίδια (δεν είναι σύνδεσμοι) απεικονίζονται οι δυνατότητες απασχόλησης των μαθητών μας (αλλά και των γονέων τους) με το επιλεγμένο πρόγραμμα που διαμορφώσαμε. Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί ήδη για το Δημοτικό, ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκινά από την εβδομάδα 6-10 Απριλίου. Διαδικτυακές επισκέψεις σε μουσεία και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε αυτά βήμα-βήμα, αναγνώσεις λογοτεχνικών έργων, ολόκληρες θεατρικές παραστάσεις για μικρότερους και μεγαλύτερους μαθητές, επιλογές ταινιών μικρού μήκους με παιδαγωγικό ενδιαφέρον κ.ά. περιλαβάνονται στο πρόγραμμα αυτών των ημερών.