Print
Στα Αρσάκεια το πνεύμα των εορτών κυριάρχησε έστω και εξ αποστάσεως! Σε όλα τα σχολεία της Φ.Ε. διοργανώθηκαν διαδικτυακές γιορτές, δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας και ποικίλες πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες. Ας δούμε κάποιες από τις πολλές που πραγματοποιήθηκαν.
Διήμερη διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη γιορτή από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας

Τα γιορτινά παιδικά χαμόγελα και η πολύ μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονέων υπήρξαν τα χαρακτηριστικά της εξαιρετικά επιτυχημένης χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Τμήματος Αγγλικών του Αρσακείου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Ιωαννίνων με τίτλο «Arsakeio X-mas Club in English 2020 – Covid Edition». Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν διαδικτυακά, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 το απόγευμα και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 το πρωί, φέρνοντας ο καθένας την καλύτερή του διάθεση. Χαμένες κάλτσες που μεταμορφώθηκαν σε αστείους χιονάνθρωπους, βρετανικές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, αγγλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κουίζ γνώσεων, χαρούμενα χορευτικά ήταν κάποιες από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι, ξεχνώντας για λίγο τον εγκλεισμό. Και όλα αυτά στα Αγγλικά! Στη δράση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου αλλά και παιδιά, φίλοι των Αρσακείων Σχολείων, ακόμη και από την Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες! Η τεχνολογία βοήθησε να ξεπεραστεί κάθε περιορισμός απόστασης, καθώς η δράση υλοποιήθηκε με ασφάλεια με τη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας τηλεμαθημάτων του Σχολείου, τη Cisco-Webex TrainingΤην εκδήλωση σχεδίασαν και υλοποίησαν οι καθηγήτριες του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας του Σχολείου κ. Δέσποινα Πέτρου, κ. Αλεξία Παππά, κ. Ιλιάνα Φρίγκα, κ. Κατερίνα Ντούρου, την υποστήριξε τεχνικά η Ομάδα Στήριξης Τηλεμαθημάτων του Σχολείου ενώ την τίμησε με τη διαδικτυακή της συμμετοχή η Συντονίστρια Αγγλικής Γλώσσας Α΄/βάθμιας Εκπ/σης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, κ. Γεωργακέλλου.

xmas eng covid1  xmas eng covid2  xmas eng covid4  xmas eng covid7 xmas eng covid8

Ψηφιακό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Ένα πρωτότυπο ψηφιακό δώρο περίμενε τους μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄και Δ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020.

Οι καθηγήτριες Πληροφορικής δημιούργησαν ένα ψηφιακό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης

Το ημερολόγιο θα συντρόφευε τους μαθητές μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων. 

Κάθε ημέρα ενεργοποιείται ένα παράθυρο στο οποίο κάθε μαθητής μπορεί να απολαύσει μια ταινία μικρού μήκους ή μια εκπαιδευτική διασκεδαστική ιστοσελίδα.

Με αυτόν τον τρόπο οι καθηγήτριες προσπάθησαν να δώσουν στους μαθητές λίγη χαρά και ποιοτική ενασχόληση σε αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες, και τα παιδιά φαίνεται πως το χάρηκαν πολύ...

 reverse calendar 1

... και στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών

Ανάλογης έμπνευσης είναι και το αντίστροφο ημερολόγιο που δημιούργησαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης, εμπνευσμένοι από το βιβλίο της Κατερίνας Σέρβη "Το κινητό του Αϊ-Βασίλη", που επεξεργάστηκαν με τις δασκάλες τους στις ψηφιακές τους τάξεις.
Στο ψηφιακό μάθημα της 22/12 τα Τεταρτάκια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα του βιβλίου, να συζητήσουν μαζί της, να γνωρίσουν την εξέλιξη των τρόπων επικοινωνίας από τις φρυκτωρίες έως το κινητό του Αϊ-Βασίλη, αλλά και να ανταλλάξουν χριστουγεννιάτικες ευχές αγάπης.

digi cal dhmp

1ο διαδικτυακό ενδοσχολικό μαθητικό τουρνουά σκάκι Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης 
Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 διεξήχθη το 1ο διαδικτυακό ενδοσχολικό μαθητικό τουρνουά σκάκι, το οποίο οργάνωσε το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου. Το τουρνουά διξήχθη στην ψηφιακή σκακιστική πλατφόρμα του Lichess (www.lichess.org) και την όλη οργάνωση αυτής της πρωτότυπης δραστηριότητας είχε ο καθηγητής Φυσικής του σχολείου Δρ Βασίλειος Τεμπερεκίδης.

skaki gymt 4

Πώς βίωσαν, όμως, οι μαθητές το τουρνουά; Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από τα σχόλιά τους.
"Ευχαριστώ το σχολείο για την ευκαιρία που μας έδωσε μέσα στην καραντίνα να περάσουμε διαφορετικά τον χρόνο μας..." 
"Μου άρεσε πάρα πολύ και, σε περίπτωση που ξαναγινόταν, θα έπαιρνα πάλι μέρος."
"Μου άρεσε πολύ και ανυπομονώ για το επόμενο."
"Ήταν μια φανταστική εμπειρία. Το τουρνουά ήταν εξαιρετικά οργανωμένο."
"Ευχαριστώ πολύ για τη διοργάνωση, αναμένω το επόμενο!"
"Ένα διαδικτυακό τουρνουά παρέχει στους συμμετέχοντες, όχι μόνο την ευκαιρία να βρεθούν στο κλίμα ενός πραγματικού παιχνιδιού, αλλά και να παρακολουθήσουν από την οθόνη τους παιχνίδια μεταξύ των συμπαικτών τους, γεγονός που βοηθάει τους συμμετέχοντες να βελτιώσουν τις σκακιστικές τους ικανότητες."