Print

Αναδημοσιεύουμε ανακοινώσεις, πρώτα του Σ.Α.ΕΚ.Φ.Ε. και κατόπιν του Σ.Α.Φ.Ε., σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας

Ανακοίνωση του Συνδέσμου αφυπηρετησάντων εκπαιδευτικών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση ελαχίστων αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων, η οποία δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τύπο στις 25 Φεβρουαρίου 2021. Την έκπληξη πολύ γρήγορα διαδέχτηκε η πικρία, η απογοήτευση και η βαθιά θλίψη για όσα καταμαρτυρούν κατά του Σχολείου τους και των Εκπαιδευτικών τους πρώην μαθητές και μαθήτριές μας.

Εμείς οι αφυπηρετήσαντες εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Σχολείων, που υπηρετήσαμε για πολλές δεκαετίες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν στα χέρια μας και που τα μάθαμε να γράφουν, να διαβάζουν, να λογαριάζουν, να αγαπήσουν τη γνώση, να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους και κυρίως να μην φοβούνται την αλήθεια, μας «προσπέρασαν» για τόσα χρόνια και προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια χωρίς να μας ενημερώσουν ποτέ για όλα αυτά που καταγγέλλουν στην επιστολή τους.

Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε ότι καθήκον μας είναι, με την επιστολή αυτή, να δηλώσουμε απερίφραστα ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού μας βίου ουδέποτε περιήλθε σε γνώση μας οποιαδήποτε «έκνομη» συμπεριφορά συναδέλφου μας, τόσο έναντι των μαθητών και μαθητριών μας όσο και έναντι συναδέλφου μας. Αντίθετα, προσπαθούσαμε πάντα να επιλύσουμε με σύνεση, διακριτικότητα και πολλή αγάπη ό,τι απασχολούσε και προβλημάτιζε τους μαθητές μας. Η ομπρέλα του διδάσκοντα και του μαθητή είναι τόσο πολύ μεγάλη, ώστε να μπορεί να προφυλάσσει, να αντιμετωπίζει και να απομακρύνει τις εκάστοτε μπόρες.

Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν επιτρέπουμε οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης, δυσφήμισης και απειλής κατά του Σχολείου μας, του οποίου η ιστορία ταυτίζεται με την ιστορία της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

 Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α.ΕΚ.Φ.Ε.

 
Η ανακοίνωση του Σ.Α.Φ.Ε.

Ο ΣΑΦΕ, ο επίσημος φορέας των Αποφοίτων Αρσακείου, μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες έχει δημοσιευτεί στα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιστολή 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού με καταγγελίες και αναφορές σχετικά με συγκαλυμμένες περιπτώσεις κακοποίησης.
Παρακολουθούμε με απορία και έκπληξη την επίθεση που δέχεται το ιστορικό σχολείο μας, το οποίο έχει επιδείξει στα 185 χρόνια λειτουργίας του ανεκτίμητο εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.
Εξυπακούεται ότι ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Σ.Α.Φ.Ε.) καταδικάζει κάθε μορφή κακοποίησης και θεωρούμε ότι πράξεις αντιδεοντολογικής ή αντιπαιδαγωγικής συμπεριφοράς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκαλύπτονται.
Όσον αφορά την επιστολή των 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού, δηλώνουμε ότι στο σύνδεσμό μας δεν έχει φτάσει οποιαδήποτε κατηγορία.
Στηρίζουμε απόλυτα την πρωτοβουλία του Προέδρου του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη, να παραδώσει την επιστολή με τις καταγγελίες των 285 αποφοίτων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να ακολουθηθούν, άμεσα, οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες.
Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων και η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, υποστηρίζουμε τη νομική και δικαστική διερεύνηση αυτού του μείζονος σημασίας ζητήματος, ώστε με αδιάσειστα στοιχεία, να έρθουν στο φως όλες οι παραβατικές συμπεριφορές.
Εκφράζουμε συγχρόνως την λύπη μας και καταδικάζουμε τη συλλήβδην σπίλωση του σχολείου μας, το οποίο στελεχώνεται από ένα πλήθος ευσυνείδητων εκπαιδευτικών και επιστημόνων που εργάζονται καθημερινά καταθέτοντας την ψυχή και τις γνώσεις τους για την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, έχουμε εμπιστοσύνη στο Σχολείο μας και τους φορείς της ελληνικής δικαιοσύνης και πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι θα πράξουν το καθήκον τους στο βαθμό που τους αναλογεί.
Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποφοίτων Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Σ.Α.Φ.Ε.)

--