Print

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, σε συνεργασία με τον Συντονισμό τού Αγγλικού τμήματος των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, οργανώνει Διεθνή Μαθητική Διαδικτυακή Προσομοίωση των Συνεδριάσεων
τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 
(MUN = Model United Nations Conference), το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά το διάστημα από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2021.

Τα συνέδρια αυτά αποτελεί προσομοίωση των πραγματικών συνεδριάσεων τού Ο.Η.Ε., όπου οι μαθητές σε ρόλο διπλωματών εκπροσωπούν μια χώρα που δεν είναι η δική τους και πρέπει να επιλύσουν διεθνή προβλήματα μέσω τού διαλέγεσθαι (debate), τής διαπραγμάτευσης (negotiation), τής αντιπαράθεσης (juxtaposition) και τού συμβιβασμού (compromising).
H επίσημη γλώσσα τού διήμερου συνεδρίου είναι τα Αγγλικά.

atsmun2021 invitation 4


Κατά τη διάρκεια τής προετοιμασίας τους, οι μαθητές επισκέπτονται την πρεσβεία τής χώρας που εκπροσωπούν και συνομιλούν με τον πρέσβη για την πολιτική που θα ακολουθήσουν, η οποία αποτυπώνεται σε γραπτό κείμενο (resolution) που συζητείται και κατατίθεται στο συνέδριο.

MUN με Διεθνή Πιστοποίηση


Το συνέδριο των Αρσακείων Σχολείων Πατρών (ATS MUN) έχει λάβει τη διεθνή πιστοποίηση από τον Διεθνή Οργανισμό Πιστοποίησης Μαθητικών Συνεδρίων Ο.Η.Ε. μετά από ετήσια αξιολόγηση.
Οι μαθητές όχι μόνο θα αποκομίσουν τα αναγνωρισμένα διεθνώς οφέλη αυτού τού τύπου των συνεδρίων, αλλά και θα προετοιμαστούν για τη μετέπειτα φοιτητική και επαγγελματική ζωή τους συμμετέχοντας σε ψηφιακές δραστηριότητες.
Όλες οι χρήσιμες λεπτομέρειες αναρτώνται στον ιστότοπο τού συνεδρίου http://www.atsmun.gr/

7TH ATSMUN DEADLINES NEW 3