Print

Η ομάδα συνεργασίας* μαθητών του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης με το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου Olympian Racing κατέκτησε το παγκόσμιο βραβείο digital media και την 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools 2021, που διεξήχθησαν στην Αγγλία από 4-8 Ιουνίου 2021 Tο αυτοκίνητο που σχεδίασε η Olympian Racing πέτυχε καλύτερο χρόνο 1.048 δευτερόλεπτα, ενώ το ρεκόρ αγώνων ήταν 1.014 δευτερόλεπτα. Είναι επίσης προτεινόμενη ομάδα για το βραβείο Sponsorship & Marketing Award.

Λόγω της πανδημίας, οι παγκόσμιοι αγώνες F1 in schools 2021 διοργανώθηκαν για πρώτη φορά εξ αποστάσεως, χωρίς τη φυσική παρουσία των 43 ομάδων που προκρίθηκαν από όλο τον κόσμο.

Τη σπουδαιότητα του διαγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο επικυρώνει το γεγονός ότι τους μαθητές καλωσόρισαν με θερμό χαιρετισμό ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μπόρις Τζόνσον και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) κ. Ζαν Τοντ. Τα τελικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 8 Ιουνίου σε μια μεγαλειώδη τελετή με δηλώσεις του Stefano Domenicali (CEO της Formula 1), του Toto Wolff επικεφαλής (CEO) της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes στη Formula 1, καθώς και άλλων προσωπικοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο επίσημος διαγωνισμός της F1, το F1 in Schools (Formula 1 στα σχολεία) αποτελεί τον μεγαλύτερο STEM διαγωνισμό παγκοσμίως. Μέσω ενός προγράμματος STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) οι νέοι αποκτούν γνώσεις και εξοικειώνονται με επιστήμες όπως η φυσική, τα μαθηματικά, η μηχανική καθώς και με την τεχνολογία. Στο F1 in Schools οι συμμετέχοντες καλούνται να ακολουθήσουν τα ίδια βήματα  με μία ομάδα της Formula 1 σε μικρότερη κλίμακα: να συγκεντρώσουν χρήματα από χορηγίες και να τα επενδύσουν στην έρευνα και την ανάπτυξη ενός μοντέλου F1 το οποίο αργότερα θα τρέξουν σε αγώνες.
 

Boris Jonson

Συγχαρητήρια στους μαθητές Αλέξη Ζίττη, αρχηγό της ομάδας, Κωνσταντίνο Μαρνιέρο, μηχανικό σχεδιασμού, Ελένη Σιδερή, μηχανικό κατασκευής, και στην απόφοιτη, πρωτοετή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Δωρίτα Ποδηματά, υπεύθυνη Marketing και διαχείρισης πόρων.

Θερμά συγχαρητήρια στον καθηγητή Τεχνολογίας κ. Δημήτρη Δανάλη, ο οποίος για τρίτη φορά καθοδήγησε μαθητές του Σχολείου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in schools.

Γνωρίστε την Ομάδα Olympian Racing και τον διαγωνισμό F1 in Schools με μια επίσκεψη στον ιστότοπό της https://olympianracing.com .

Δείτε το βίντεο της απονομής του βραβείου στην Olympian Racing


*Οι ομάδες που προκρίνονται στην τελική εξάδα του εθνικού διαγωνισμού οφείλουν να συμπράξουν ανά δύο και να δημιουργήσουν τρεις ομάδες που θα πάρουν μέρος στον Παγκόσμιο Τελικό, εξ ου και η σύμπραξη της αρσακειακής ομάδας με την ομάδα του 2ου ΓΕΛ Αλίμου.