Print

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας ξεκινήσαμε στα Αρσάκεια με κέφι τη νέα σχολική χρονιά! Φυσικά, αυτός ο αγιασμός ήταν διαφορετικός: Λιγοστοί οι παρόντες, αντιπροσωπείες μαθητών, Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Αρσακείων Σχολείων και εκπρόσωποι της Διοίκησης, όλοι με μάσκες -μια εικόνα φτωχή για αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κάθε χρόνο στα Αρσάκεια. Στο Ψυχικό παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους, ο Γενικός Γραμματέας Καθηγητής Ι. Παρασκευόπουλος και η Επόπτρια των Σχολείων της Φ.Ε. Β. Παπαπέτρου-Μουρσελά.


agiasmos ps2
Αγιασμός στα Αρσάκεια Ψυχικού, μπροστά από τον ναό της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας.

Οι μαθητές μας επέστρεψαν στα σχολεία μας με χαμόγελο (έστω και μέσα από τη μάσκα!), αφού κατά γενική ομολογία τούς έλειψαν πολύ κατά την περίοδο της τηλεκπαίδευσης το σχολείο, οι τάξεις, οι εκπαιδευτικοί και -φυσικά- οι συμμαθητές τους. Τα δρομάκια, τα πεζοδρόμια και οι διάδρομοι των Αρσακείων ξαναγέμισαν μαθητές και από παντού ακούγονταν χαρούμενες φωνές. Οι υπεύθυνοι των τάξεων καλωσόρισαν τους νέους μαθητές μας και φρόντισαν να τους εισαγάγουν στη νέα τους εκπαιδευτική οικογένεια με χαρά και αγάπη.


agiasmos sch 3

Οι σχολικές κυψέλες των Αρσακείων ξαναζωντάνεψαν και η γιορτή της γνώσης και της αγωγής ξεκίνησε για μια ακόμη χρονιά.
Μια χρονιά που ευχόμαστε να φέρει το τέλος της πανδημίας και να επιτρέψει τα μαθητικά χαμόγελα να λάμψουν ξανά στα πρόσωπα των παιδιών χωρίς τη "λογοκρισία" της μάσκας!


agiasmos ek1
Ο Αγιασμός στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης δεν ήταν όπως τις προηγούμενες χρονιές...

Οι ευχές όλης της αρσακειακής οικογένειας, Διοίκησης και εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, συνοδεύουν τους μαθητές του ιστορικότερου σχολικού οργανισμού της Ελλάδας και τους καλούν να χαρούν τις καθημερινές σχολικές εμπειρίες τους και τη ζωντανή επαφή με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους. 


agiasmos th003
Αγιασμός με ευταξία στο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης


agiasmos ioan
Ο τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητής Γ. Καψάλης τίμησε για μία ακόμη φορά με την παρουσία του τα Αρσάκεια και απηύθυνε χαιρετισμό (στο μέσον με τους Διευθυντές του Αρσακείου Ιωαννίνων, Π. Μαυρόγιαννη, Ε. Παπανικολάου και Κ. Τάτση).


agiasmos p
Στο Αρσάκειο Πατρών ο Αγιασμός τελέστηκε παρουσία του Επόπτη των Αρσακείων Σχολείων Πατρών Ι. Αθανασόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας κ. Π. Σακελλαρόπουλου.