Print
Βιοεπιστήμες και εξατομικευμένη ιατρική στην εκπαιδευτική διαδικασία με την συμμετοχή 14 γυμνασίων και λυκείων

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «2MoBiL: Η Μοριακή Γενετική στην εκπαίδευση» διοργανώνουν το Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η ημερίδα διεξάγεται με την υποστήριξη των Σ.Ε.Ε. του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Ηπείρου κ. Δημήτρη Κόρακα (κλάδου ΠΕ04) και Μαρούλας Παπαευσταθίου (κλάδου ΠΕ02). Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Γεώργιος Πατρινός, Καθηγητής του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών, και ο κ. Βασίλειος Δουρής, Επ. Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σκοπός της ημερίδας είναι η έμπρακτη εξοικείωση των μαθητών με ορολογίες που διδάσκονται στη Βιολογία, η γνωριμία με τις βασικές εργαστηριακές τεχνικές της Μοριακής Βιολογίας και η παροχή πρόσθετων πληροφοριών στον επαγγελματικό προσανατολισμό του τομέα των Θετικών επιστημών και των Επιστημών Υγείας. Επίσης, δίνεται έμφαση στη γνωριμία των συμμετεχόντων με το πεδίο της Φαρμακογονιδιωματικής και της Εξατομικευμένης Θεραπείας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μαθήτριες/μαθητές και εκπαιδευτικοί θα  έρθουν σε διαδραστική επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία 2MoBil, εφαρμόζοντας σύντομες πειραματικές τεχνικές Μοριακής Βιολογίας με την καθοδήγηση των μελών του Εργαστηρίου Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Ιατρικής.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου και ώρες 09.00-13.00 στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων (Λογγάδες, Ιωάννινα) με την συμμετοχή των εξής σχολείων: 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, Γυμνάσιο Σταυρακίου, Γυμνάσιο Κατσικάς, Γυμνάσιο Λογγάδων, Αρσάκειο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο Ιωαννίνων, 3ο Λύκειο Ιωαννίνων, 5ο Λύκειο Ιωαννίνων, 7ο Λύκειο Ιωαννίνων, 9ο Λύκειο Ιωαννίνων, Λύκειο Ανατολής, Λύκειο Δολιανών και Αρσάκειο Λύκειο.

 Δείτε το πρόγραμμα

Μετά το πέρας της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι στην ημερίδα θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή rapid-test για τους εκπαιδευτικούς και self-test για τους μαθητές.

 afisa moriaki biologia