Εκτύπωση
Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, οι εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και Εκάλης παρακολούθησαν βιωματικό σεμινάριο Ρομποτικής στα εργαστήρια Πληροφορικής των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού.
Στο σεμινάριο δίδαξε η κ. Στασινή Φράγκου, υποψήφια διδάκτωρ στο Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη, με τίτλο διατριβής «Μάθηση και εννοιολογική αλλαγή σε έννοιες των Φυσικών Επιστημών με την αξιοποίηση ρομποτικής». Η κ. Φράγκου είναι επίσης ερευνήτρια και συνεργάτις στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής και Γλωσσικής Τεχνολογίας τού Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών τού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και εκπαιδευτικός,καθηγήτρια Φυσικής, στο Ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα Κολλεγίου Ψυχικού.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι κ. Σοφία Σταθοπούλου, Συντονίστρια Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Σχολείων τής Φ.Ε., Άννα Τζώρτζη, Συντονίστρια Πληροφορικής των Αρσακείων Σχολείων, η οποία και οργάνωσε το σεμινάριο, Κωνσταντίνος Ριζογιάννης, Κατερίνα Γλέζου, Ίρις Ξενάκη, Δήμητρα Ραμπαούνη (από το Ψυχικό), Ελισάβετ Βατουσιανού, Ανδρέας Χατζηορφανός, Πωλίνα Πλουμιδάκη και Άντα Ξηρίδου (από την Εκάλη). Αρκετοί από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς διδάσκουν Ρομποτική στους Απογευματινούς Ομίλους των Σχολείων.
Το σεμινάριο είχε βιωματικό χαρακτήρα για τους εκπαιδευτικούς και ακολούθησε ενημέρωση και παιδαγωγική συζήτηση για το μάθημα τής Ρομποτικής. Από την εισηγήτρια δόθηκε έμφαση στη διδακτική προσέγγιση τής Ρομποτικής και απεστάλη ηλεκτρονικά υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό σε όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο.