Εκτύπωση
Ανήμερα των Τριών Ιεραρχών το απόγευμα τιμήθηκαν σε ειδική τελετή οι εφετινοί αφυπηρετήσαντες εκπαιδευτικοί των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων. Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, εορτή παιδείας για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η Εποπτεία των Σχολείων τής Φ.Ε. οργάνωσε στους χώρους των Γραφείων Διοικήσεως μια λιτή, συγκινητική εκδήλωση παρουσία των μελών τού Διοικητικού Συμβουλίου, των Συντονιστών και των Διευθυντών των Σχολείων.

Σε έντονα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα τιμήθηκαν από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι κ.: Ξανθή Νικολοβγένη-Κιτσάκη, Διευθύντρια τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, Ουρανία Αλεξοπούλου, Υποδιευθύντρια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, Μαρία Ποδιάδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο Γ΄ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού, Παρασκευή Μενούνου, δασκάλα στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών, και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι κ. Μαρία Πασσά, Συντονίστρια Γαλλικών, καθηγήτρια στο Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, Ελένη Πρωτοψάλτη, καθηγήτρια Αγγλικών στο Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, διατελέσασα Συντονίστρια Αγγλικών, Αντιγόνη Κόκκου, καθηγήτρια Αγγλικών στο Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης, διατελέσασα Υποδιευθύντρια τού Σχολείου, Ελένη Κωνσταντίνου-Γιαννακού, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, Αγγελική Ρήγου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στο Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, Αργυρούλα Αθανασοπούλου-Κερλή, καθηγήτρια Γαλλικών στο Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, Μαριάνθη-Ελισάβετ Μάστορα, καθηγήτρια Γαλλικών στο Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης, Κλεοπάτρα Ρηγοπούλου, καθηγήτρια Γαλλικών στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, Ευτυχία Μαράτου-Μπενετάτου, καθηγήτρια Γαλλικών στο Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, και Ζωή Κανέλλου, μαθηματικός στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην εκλιπούσα καθηγήτρια Μαθηματικών τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Ζαχαρούλα Φουσέκα, τής οποίας το τιμητικό δίπλωμα και το αναμνηστικό μετάλλιο παρέλαβαν οι δύο γιοι της, απόφοιτοι των Σχολείων μας, και ο πατέρας της.

Την προσφώνηση και την παρουσίαση των παρευρισκομένων ανέλαβε η ιστορικός-αρχαιολόγος τής Υπηρεσίας Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Προγραμμάτων τής Φ.Ε. κ. Μαριλένα Καραμπατέα.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος τής Φ.Ε. καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης εξήρε τον ρόλο τού δασκάλου μέσα στην κοινωνία και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους στα Αρσάκεια Σχολεία και στους χιλιάδες μαθητές που δίδαξαν όλα αυτά τα χρόνια. Τόνισε δε τον ιδιαίτερο ρόλο τους κατά την κρίσιμη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα για να διατηρήσουν την υψηλή ποιότητα παιδείας που παραδοσιακά παρέχουν τα Αρσάκεια Σχολεία.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους της από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μίλησε η κ. Κιτσάκη, η οποία από Διευθύντρια τού Δ΄ Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κλήθηκε με την εμπειρία της να στηρίξει ως διευθύντρια και το Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών. Από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η κ. Κόκκου μίλησε για την ξεχωριστή εμπειρία της από τη δημιουργία τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις το 1984, όταν με νόμο καταργήθηκαν οι Οικοκυρικές Σχολές, και τη βαθμιαία και δυναμική ανάπτυξή του από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, που οφείλεται στην αγάπη, την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά των εκπαιδευτικών του.