Εκτύπωση
Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 μαθητές των Ρητορικών Ομίλων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης και τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχαν σε Ημερίδα των Διαλόγων των Αθηνών που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση, στο πλαίσιο τού έργου «Η Ελληνική Σκέψη σε Διάλογο: προγράμματα βιωματικής μάθησης».Το έργο πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Ωνάση σε σύμπραξη με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Την ημερίδα που ήταν αφιερωμένη στους «Αγώνες Σώματος και Πνεύματος» συντόνισε ο πρόεδρος τής Φ.Ε., καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης.  


Συγκεκριμένα, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης: Πλατανιά Κωνσταντίνα, Γαλούνη Εριφύλη, Σκουφή Εύα, ως ομάδα τού Λόγου, και οι μαθητές: Μπάκας Πέτρος, Κακαρούκα Βάλια, Μαυρίδη Ελεάννα, ως ομάδα τού Αντιλόγου παρουσίασαν αγώνα Διττών Λόγων (debate) με θέμα: «Το δικαίωμα τού ανθρώπου στην ευθανασία πρέπει να νομιμοποιηθεί και στην Ελλάδα».
Αντίστοιχα, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης: Σκορδάς Γιάννης, Μιχαηλίδης Σπύρος και Παπαρσένου Αλεξία, ως ομάδα τού Λόγου, και οι μαθητές: Παπαναγιώτου Παναγιώτης, Λυγκώνης Δημήτρης και Λογοθέτης Άλκης, ως ομάδα τού Αντιλόγου παρουσίασαν αγώνα Διττών Λόγων (debate) με θέμα: «Οι επαναστάσεις προκύπτουν σε ανώριμες κοινωνίες».
Οι ομάδες τού Λόγου και τού Αντιλόγου επιχειρηματολόγησαν υπέρ και κατά των θέσεων που κλήθηκαν να υπερασπιστούν, σε δύο αγώνες που σκοπό είχαν να παρουσιαστεί η διαδικασία τής ρητορικής- αγωνιστικής αντιπαράθεσης.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και επίδειξη Αυθόρμητου Λόγου από τη μαθήτρια τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης Κατσώρχη Μαργαρίτα, με θέμα «Η αγαπημένη μου λέξη είναι … το φιλότιμο».
Εισαγωγική παρουσίαση για τη σημασία και τη διαδικασία τής διδασκαλίας τής ρητορικής τέχνης έγινε από τους καθηγητές των Ρητορικών Ομίλων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης κ. Γ. Κωνσταντακάκη, και του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης κ. Ειρ. Τσαγκαράκη.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές των Ρητορικών Ομίλων των Σχολείων καθώς και γονείς των μαθητών. Κριτές των Αγώνων ήταν οι απόφοιτες τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης κ. Μ. Αθανασοπούλου και Στ. Γιαμούρη.