Εκτύπωση
Πρύτανις τού Πανεπιστημίου Πατρών επισημοποιεί τη Συνεργασία τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών με Τμήματα τού Πανεπιστημίου.

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, στο Κέντρο Εστίας Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, με την παρουσία τής πρυτάνεως τού Πανεπιστημίου Πατρών και πολλών καθηγητών τού Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων που εκπονήθηκαν στα Θερινά Σχολεία τον Ιούλιο του 2014, με συνεργασία του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Πατρών και του Πανεπιστημίου Πατρών.

prytanis patra
Κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε το άρθρο
Συγκεκριμένα: Με το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών, διευθυντής του οποίου είναι ο Καθηγητής κ. Γ. Χρυσολούρης και υπεύθυνος καθηγητής των προγραμμάτων, στα οποία συμμετείχαν μαθητές του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Πατρών, ο Αναπληρωτής καθηγητής κ. Δ. Μούρτζης.

Με το Εργαστήριο Θεωρητικής Ηλεκτροτεχνίας και Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών με υπεύθυνους των προγραμμάτων, τον Καθηγητή κ. Θ. Αντωνακόπουλο και τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ε. Δερματά καθηγητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

Με το Εργαστήριο Κρυσταλλογραφίας Ακτίνων Χ / Δομικής Βιολογίας του Τμήματος Βιολογίας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Λέκτορα κ. Ε. Μαργιωλάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και ο Αναπληρωτής Πρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών θεμάτων κ. Νικόλαος Καραμάνος. Παρευρέθηκαν επίσης οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων: ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών κ. Δημήτριος Μούρτζης από το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS),ο Καθηγητής κ. Θεόδωρος Αντωνακόπουλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ευάγγελος Δερματάς του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών από το Εργαστήριο Θεωρητικής Ηλεκτροτεχνίας και Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας, ο Καθηγητής κ. Γαβριήλ Γιαννακόπουλος Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, η κ. Ειρήνη Μαργιωλάκη Λέκτορας του Τμήματος Βιολογίας από το Εργαστήριο Κρυσταλλογραφίας Ακτίνων Χ / Δομικής Βιολογίας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης καθηγητές και από άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου, γονείς,  εκπαιδευτικοί του Σχολείου και μαθητές.



Στη σύντομη εισήγηση του Διευθυντή του Αρσακείου Λυκείου Πατρών κ. Εμμανουήλ Πετράκη με θέμα «Εξωστρέφεια: Καινοτόμες Δράσεις και Σύνδεση του Σχολείου με το Πανεπιστήμιο Πατρών», αναφέρθηκε εκτός των άλλων και η έναρξη συνεργασίας του Αρσακείου Λυκείου με: (α) Το Τμήμα της Ιατρικής με υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Π. Νταβλούρο και τους συνεργάτες του, τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Κ. Γυφτόπουλο και την Επίκουρο Καθηγήτρια κ. Α. Καρατζά, (β) Το Τμήμα των Χημικών Μηχανικών με υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Β. Στιβανάκη, (γ) με το Εργαστήριο Οικολογίας και Διαχείρισης Βιοποικιλότητας του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων με υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Π. Δημόπουλο.
Η Πρύτανις χαιρετίζοντας την εκδήλωση εμφανώς συγκινημένη, καθώς υπήρξε η ίδια Αρσακειάδα αλλά και μητέρα Αρσακειάδας, εστίασε στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Σχολείου σε θέματα εκπαίδευσης και παιδείας, συνεχάρη τους συντελεστές αυτών των πρωτοβουλιών και καινοτόμων δράσεων, και παρότρυνε και άλλα σχολεία, καθώς και τμήματα του Πανεπιστημίου να προβούν σε ανάλογες δράσεις.


Στην Πρύτανη προσφέρθηκε το βιβλίο «ΑΡΣΑΚΕΙΑ-ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, 1836-1996 ΕΚΑΤΟΝ ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» και στη συνέχεια της εκδήλωσης οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες (δείτε παρακάτω) που είχαν εκπονήσει στα εργαστήρια των συνεργαζόμενων τμημάτων. Τέλος, οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων επέδωσαν στους μαθητές τις βεβαιώσεις συμμετοχής τους στα Θερινά Σχολεία.

krystal elctrot automat
Εργαστήριο Κρυσταλλογραφίας Ακτίνων X / Δομικής Βιολογίας Εργαστήριο Θεωρητικής Ηλεκτροτεχνίας και Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS)