Εκτύπωση
Το Αρσάκειο Λύκειο Πάτρας και το γαλλικό σχολείο Lycee Jean Moulin από τη Βρετάνη συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cobweb (Citizen Observatory WEB), σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων τού Πανεπιστημίου Πατρών και με επιστημονικό υπεύθυνο τού προγράμματος τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Δημόπουλο.
Στο πλαίσιο τού προγράμματος οι μαθητές, αφού πρώτα ενημερώθηκαν από την επίκουρο καθηγήτρια κ. Μαρία Πανίτσα, μέλος τής επιστημονικής ομάδας τού προγράμματος, για τους στόχους τού προγράμματος και τον τρόπο καταγραφής τής περιβαλλοντικής πληροφορίας σε έξυπνες συσκευές (smartphones-tablets), επισκέφθηκαν τον Όλυμπο (θέση Πριόνια), από τις 26 έως 29 Μαρτίου 2016.
Έλληνες και Γάλλοι χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες και πραγματοποίησαν την εφαρμογή τού προγράμματος στο πεδίο, σε συνεργασία με τον κ. Βασιλειάδη, εκπρόσωπο τού Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου, και με την καθοδήγηση των συνοδών καθηγητών κ. Δημήτρη Βλαχοδημητρόπουλου, Κασσιανής Ελευθεριάδη, Βασιλικής Παναγοπούλου, Joco Corinne Le Doaré και Anne-louise Carnec.
Η περιβαλλοντική εκδρομή περιελάμβανε επίσης επισκέψεις στο Δέλτα Αξιού και στους υγροβιότοπους, στις λίμνες Βόλβη και Κορώνια, όπου, με τη συνεργασία των τοπικών φορέων διαχείρισης, οι μαθητές ξεναγήθηκαν και παρατήρησαν την ορνιθοπανίδα τής περιοχής.