Εκτύπωση
Απόφοιτοι τού 2017 απευθύνονται στο arsakeio.gr και μιλούν για το σχολείο τους.



maria lianou 1Το Αρσάκειο είναι ένα σχολείο που προσφέρει στους μαθητές του γερές βάσεις, ευκαιρίες για μάθηση, πνευματική και ηθική καλλιέργεια με συνέδρια, εκδηλώσεις, προγράμματα και διαγωνισμούς. Συμμετείχα ενεργά σε αρκετά από αυτά και οι αναμνήσεις που έχω και οι εμπειρίες που αποκόμισα είναι ανεκτίμητης αξίας. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες ήταν πάντα δίπλα μου, με στήριζαν και με καθοδηγούσαν, ιδιαίτερα την τελευταία αυτή δύσκολη χρονιά. Με βοήθησαν να πετύχω τον στόχο μου, την Οδοντιατρική, και γι’ αυτό τους ευχαριστώ.

Μαρία Λιανού, Οδοντιατρική Αθήνας (18.738 μόρια), απόφοιτη τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών

penny poziou 2Είναι πραγματικά δύσκολο να εκφράσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου για έναν χώρο που στέγασε τα όνειρά σου και αποτέλεσε το δεύτερο σπίτι σου για δεκατρία χρόνια. Καθώς δεν πρόκειται για ένα απλό σχολείο που διδάσκει, αλλά για ένα σχολείο που διαμορφώνει. Ένα σχολείο που διαμορφώνει έναν μαθητή καλλιεργημένο και μορφωμένο. Και αυτό αποδεικνύεται αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα τής εκπαίδευσης αλλά και τις δραστηριότητες που προσφέρει. Μερικές από αυτές είναι η ρητορική, τα Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών, τα προγράμματα επιχειρηματικότητας, ο όμιλος Χημείας, οι αγώνες Λόγου και Τέχνης, τα παναρσακειακά συνέδρια και ο όμιλος Μουσικής. Όλα αυτά χάρη στους άξιους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, που αγωνίζονται καθημερινά για τους μαθητές τους και νοιάζονται για αυτούς σαν να ήταν δικά τους παιδιά. 
Το Αρσάκειο είναι ένα ξεχωριστό σχολείο και είμαι περήφανη που υπήρξα μαθήτριά του.

Πένυ Ποζιού, Ιατρική Θεσσαλίας (18.852 μόρια), απόφοιτη τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού




thanos gewrgountzos 1Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στο Αρσάκειο που, μέσα από όλα τα διδάγματα των καθηγητών μου, τα πολιτιστικά δρώμενα, τα διεθνή προγράμματα και τα επιμορφωτικά συνέδρια, διαμόρφωσε έναν ακόμη άνθρωπο, εμένα, έτοιμο να αγωνιστεί για την κοινωνία στην οποία θα ζήσει.

Θάνος Γεωργούντζος, Νομική Αθήνας (18.979 μόρια)
απόφοιτος τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού


pylarinouΤο Αρσάκειο ήταν για όλους μας ένα σχολείο που έδινε απλόχερα ευκαιρίες και αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη συμμετοχή μας σε ποικίλες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς. Με τον τρόπο αυτό ο καθένας ανίχνευσε τις κλίσεις του, εμπλούτισε τα ενδιαφέροντα του και ανέδειξε τα ταλέντα του. Χάρη στις δράσεις αυτές διαμορφώθηκαν προσωπικότητες που χαρακτηρίζονται από πειθαρχία, θάρρος αλλά και αυξημένο αίσθημα κοινωνικότητας.

Ελισάβετ Πυλαρινού, Φαρμακευτική Πάτρας (18.368 μόρια), απόφοιτη τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης



elisavet papaiwannou 1Όταν ήρθα στο Αρσάκειο, στη Β΄ γυμνασίου, ήμουν σχεδόν πεπεισμένη ότι δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις τού συγκεκριμένου σχολείου. Στην πορεία όμως τής σχολικής μου διαδρομής, ανακάλυψα όχι μόνο ότι έκανα λάθος, άλλα και ότι το Αρσάκειο είναι ένα σχολείο που στοχεύει επίσης στη διάπλαση ηθικών και ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, καλλιεργώντας το αίσθημα τού ανθρωπισμού και παρέχοντας αμέτρητες ευκαιρίες στους μαθητές του έτσι, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια όχι μόνο για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια, αλλά και για τη μετέπειτα σταδιοδρομία και τη ζωή τους.

Ελισάβετ Παπαϊωάννου, Νομική Αθήνας (18.404 μόρια), απόφοιτη τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού


totokwtsh 1Ήταν πριν από δέκα χρόνια όταν ξεκίνησα τη μαθητική μου πορεία στο Αρσάκειο. Τότε ήμουν ένα παιδί αγχωμένο για το καινούργιο σχολείο. Κι όμως μέσα σε λίγες ώρες κάθε φόβος μου είχε εξαφανιστεί και από τότε στη μνήμη μου έχουν μείνει χαραγμένες μόνο ευχάριστες στιγμές. Το ασφαλές περιβάλλον, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που βρίσκονταν πάντα δίπλα μας, η προσεγμένη και ουσιαστική διδασκαλία των μαθημάτων, οι φιλίες, οι εκδρομές και οι επιπρόσθετες ευκαιρίες μέσα από δράσεις, συνέδρια, ομίλους, όλα χαρακτηρίζουν τα μοναδικά σχολικά μου χρόνια, που σίγουρα στο μέλλον πολλές φορές θα νοσταλγήσω. Ακόμη κι αυτή η τελευταία δύσκολη χρονιά αποτελεί μια εμπειρία που κοιτώντας το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο, μια επιτυχία στην οποία το Σχολείο συνέβαλε ιδιαίτερα. Άλλωστε, η επιτυχία δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία κι εγώ σ' αυτό το Σχολείο ήμουν πάντα ευτυχισμένη!

Άννα-Μαρία Τοτοκώτση, Νομική Θεσσαλονίκης (18.864 μόρια), απόφοιτη τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης