Εκτύπωση

Το Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συνεργάζεται με πέντε λύκεια τής Ευρώπης (Liceo Statale “Publio Virgilio Marone”, Avellino, Ιταλία, . Ies San Rosendo, Mondoñedo, Ισπανία, Lycée La Martinière Monplaisir, Lyon, Γαλλία, και Liceul Technologic “Mihai Eminescu”, Dumbraveni, Suceava, Ρουμανία) στο πρόγραμμα με τίτλο: «“THINKING ALLOWED”. Teenage students have their say on Human Rights».

Το διετές πρόγραμμα (σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019) έχει στόχο την ενεργό συμμετοχή νέων ηλικίας 15-17 ετών ως Ευρωπαίων πολιτών στην προώθηση των αξιών που σχετίζονται με την ελευθερία, την ισότητα, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα. Αφορμή αποτέλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις τής 26ης Δεκεμβρίου 2016 στη Γαλλία, οι οποίες ανέδειξαν την ανάγκη για συνεργασία, συντονισμό και ανταλλαγή εμπειριών, καθώς και την εξασφάλιση τής ανταλλαγής θετικών ιδεών και εκπαιδευτικών πρακτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εμπλεκόμενοι μαθητές θα παραγάγουν εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με το θέμα, θα επικοινωνούν διαδικτυακά μεταξύ τους συμμετέχοντας στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες e-Twinning, TED-Ed Club, θα ανταλλάξουν επισκέψεις στα σχολεία τους, ενώ αντίστοιχα οι καθηγητές θα επιμορφωθούν πάνω στο θέμα από τον ιταλικό εκπαιδευτικό οργανισμό Formamentis, ο οποίος έχει αναλάβει και την εκπαιδευτική υποστήριξη τού προγράμματος.

Οι δραστηριότητες στοχεύουν στο να εκπαιδεύσουν τους μαθητές να αναγνωρίζουν τα κοινά των διαφορετικών πολιτισμών και νομοθεσιών αναφορικά με την προστασία τής ελευθερίας και τής αποδοχής τής διαφορετικότητας. Την ίδια στιγμή οι συμμετέχοντες μαθητές θα βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα, καθώς και τις ψηφιακές τους γνώσεις και ικανότητες.

Περισσότερα εδώ

Music Connects Europe

Το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού ανέλαβε τη διεξαγωγή διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Music Connects Europe» με συντονίστρια χώρα την Ισπανία και συνεργαζόμενα σχολεία από τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Λετονία και την Πολωνία.

Κύριος στόχος τού προγράμματος «Η μουσική ενώνει την Ευρώπη» είναι η διάδοση σημαντικών στιγμών και αναγνωρισμένων εκπροσώπων τής ευρωπαϊκής και τής παγκόσμιας μουσικής κουλτούρας. Ο μουσικός πολιτισμός αποτελεί γέφυρα ιδεών, συναισθημάτων και εμπειριών. Το τραγούδι και ο χορός, ως μέρος τής παράδοσης κάθε χώρας αλλά και ως βασικό στοιχείο τής μοντέρνας κουλτούρας, μπορούν να αποτελέσουν συνδετικό κρίκο μεταξύ των νέων διαφορετικών χωρών, αναπτύσσοντας μια νέα γλώσσα συνεννόησης και, κατ’ επέκταση, μια ειλικρινή διάθεση αλληλοκατανόησης και αλληλεγγύης.

Οι 25 δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί ανά χώρα περιλαμβάνουν: ιστορικές αναδρομές, παρουσίαση παραδοσιακών μουσικών οργάνων, συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις, δημιουργική ομαδική συγγραφή και μελοποίηση τραγουδιού.

Περισσότερα εδώ