Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τής εκπόνησης τού περιβαλλοντικού προγράμματος «Ανακύκλωση μια σύγχρονη συνήθεια», οι μαθητές των Γ΄α και Γ΄δ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού πραγματοποίησαν εκδρομή στην Ελάτη, από τις 2 έως τις 4 Απριλίου 2015. Τους μαθητές συνόδευσαν ο Υποδιευθυντής τού Σχολείου κ. Χ. Γραικός και οι καθηγητές κ. Αρτ. Σούσου, υπεύθυνη τού προγράμματος και αρχηγός τής εκδρομής, Ελ. Γαλιάνδρα και Χρ. Γεωργίου.
Την πρώτη μέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν την Πύλη Τρικάλων, όπου μαγεύτηκαν από το αισθητικό κάλλος τού χώρου, ενώ πειραματίστηκαν μετρώντας το ύψος τού γεφυριού. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον ιερό ναό τής Πόρτας Παναγιάς, ένα πολύ σημαντικό βυζαντινό μνημείο. Ακολούθησε επίσκεψη στην όμορφη πόλη των Τρικάλων και, αφού επισκέφθηκαν το Φρούριο με το χαρακτηριστικό ρολόι, περιηγήθηκαν στην κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο τής Ασκληπιού.
Τη δεύτερη μέρα οι μαθητές αναχώρησαν για την τοποθεσία Λιβάδια Περτουλίου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200μ., όπου, με τη βοήθεια τού έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού τής trekking hellas, πραγματοποίησαν πεζοπορία στο πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου, μια μεγάλη δασώδη έκταση με σπάνιες ποικιλίες δέντρων. Μετά την ολοκλήρωση τής πεζοπορίας, κατά τη διάρκεια τής οποίας τα παιδιά ενημερώθηκαν για την χλωρίδα και την πανίδα τής περιοχής, οι μαθητές ψυχαγωγήθηκαν με ομαδικά παιχνίδια προσανατολισμού και συνεργασίας στη μαγευτική τοποθεσία.
Η ημέρα τής επιστροφής ξεκίνησε με επίσκεψη στα Μετέωρα, ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο τής Ορθοδοξίας. Τα παιδιά επισκέφθηκαν τη Μονή τού Αγίου Στεφάνου, όπου ξεναγήθηκαν από μια μοναχή στον ναό τού Αγίου Χαραλάμπους, ενώ στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν με θέα τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων.
Κουρασμένοι, αλλά ενθουσιασμένοι και γεμάτοι εντυπώσεις όλοι, μαθητές και καθηγητές, επέστρεψαν στην Αθήνα ευχόμενοι να ξαναζήσουν μια τέτοια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα εμπειρία.