Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2020
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 1 1 2 3 4
week 2 5 6 7 8 9 10 11
week 3 12 13 14 15 16 17 18
week 4 19 20 21 22 23 24 25
week 5 26 27 28 29 30 31

 Για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων, από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 και εξής στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών καθώς και κατά τις επισκέψεις των γονέων στο Σχολείο θα ισχύουν τα ακόλουθα:

 pyles psychikou

  • Κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών στο Σχολείο καθώς και κατά τη διάρκεια τής λειτουργίας του επιτρέπεται να ευρίσκονται στους χώρους των Σχολείων μόνο οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό τής Φ.Ε. 
  • Για τους μαθητές που μετακινούνται με ίδιον μέσον προς ή από το Σχολείο στο οποίο φοιτούν ισχύουν τα εξής:

- Για τους μαθητές τού Νηπιαγωγείου θα ισχύει ό,τι και σήμερα, δηλαδή τα παιδιά παραδίδονται και παραλαμβάνονται από την Πύλη Β΄.

- Όλοι οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και όσοι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων έχουν αδέλφια που φοιτούν σε Δημοτικό Σχολείο εισέρχονται και αποχωρούν από τις Πύλες Εισόδου-Εξόδου Α΄ ή Γ΄, όπου υπάλληλοι τής Φ.Ε. φροντίζουν για την ασφαλή είσοδο και έξοδό τους. Για τον σκοπό αυτό η Φ.Ε. έχει προσλάβει ήδη πρόσθετο προσωπικό.

- Οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων (οι οποίοι δεν έχουν αδέλφια που φοιτούν σε Δημοτικό Σχολείο) εισέρχονται και αποχωρούν από την Κεντρική Πύλη ή από την Πύλη Δ΄ (πύλη τού parking). Ως εκ τούτου και για λόγους ασφάλειας των μαθητών, στο εξής οι γονείς δεν θα μπορούν να εισέρχονται με το αυτοκίνητό τους από την Πύλη Α΄ και να εξέρχονται στη συνέχεια από την Πύλη Δ΄ προκειμένου να αποβιβάσουν (το πρωί) ή να παραλάβουν (το μεσημέρι) τα παιδιά τους.

- Για την παραλαβή των μαθητών των Απογευματινών Ομίλων ισχύει ό,τι μέχρι σήμερα.

  • Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να εισέρχονται στον χώρο τού Σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους μόνο τις ημέρες και τις ώρες επικοινωνίας-ενημέρωσης με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων. Ως πύλες εισόδου-εξόδου ορίζονται η Κεντρική Πύλη και η Πύλη Α΄.
  • Στο πλαίσιο τής ενίσχυσης των μέτρων ασφάλειας των μαθητών στους χώρους των Σχολείων, το Δ.Σ. τής Φ.Ε. προτίθεται να προχωρήσει στην τοποθέτηση στις εισόδους, αρχικά των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, συσκευών προσπέλασης με ηλεκτρονικές κάρτες. Τις κάρτες αυτές θα παραλάβουν οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών από τη γραμματεία τού Σχολείου στο οποίο φοιτούν τα παιδιά τους, όταν ενημερωθούν σχετικώς.