Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
Ψηφοφορία για τον Διαγωνισμό Bravo Schools

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού συμμετέχει εφέτος, για 4η συνεχή σχολική χρονιά, στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό "Bravo Schools – Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο". Ο διαγωνισμόςδιοργανώνεται από το Quality Net Foundation, αποτελεί μέρος τής πρωτοβουλίας "Ιn action for a better world" και έχει σχέση με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η ψηφοφορία για τον διαγωνισμό ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και θα έχει διάρκεια μέχρι και την Κυριακή 23 Μαΐου 2021. Όποιος επιθυμεί να ψηφίσει τις μαθητικές δημιουργίες των μικρών μαθητών, μπορεί να συνδεθεί στην ιστοσελίδα των Bravo Schools, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/arsakeio-nhpiagwgeio-psyxikoy.121.html
Ακόμη, όσοι επιθυμούν μπορούν να προωθήσουν τον παραπάνω σύνδεσμο σε φίλους και γνωστούς ή όπου οι ίδιοι κρίνουν, προκειμένου να στηρίξουν όλοι την προσπάθεια των παιδιών.
Στον εφετινό διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος οι μαθητές τεσσάρων τμημάτων τού Νηπιαγωγείου στην κατηγορία Μαθητικές Δημιουργίες 2021. Συγκεκριμένα:
- Τα νήπια τού τμήματος Ν.1, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Κωνσταντίνα Καλιαρντά, συμμετέχουν με την πρωτοβουλία «Προσοχή! Μικρόβια!». Τα παιδιά δημιούργησαν μια αφίσα υπενθυμίζοντας σε όλους -με παιγνιώδη τρόπο- την σπουδαιότητα τής υγιεινής των χεριών, ιδιαιτέρως σε μια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε. Η συγκεκριμένη συμμετοχή αφορά στον στόχο 3: "Καλή Υγεία και Ευημερία".
- Τα νήπια τού τμήματος Ν.5, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Γιώτα Παππά, συμμετέχουν με την πρωτοβουλία «Γυναίκες ηρωίδες στο Σούλι». Τα παιδιά φιλοτέχνησαν πορτραίτα με τις πιο αντιπροσωπευτικές μορφές των γυναικών τού Σουλίου, οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον επαναστατικό αγώνα, συμβάλλοντας στην προάσπιση τής ειρήνης, τής ελευθερίας και τής δικαιοσύνης. Η συμμετοχή αυτή αφορά στον στόχο 16: "Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί".
- Τα νήπια τού τμήματος Ν.7, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Άσπα Αθανασιάδη, συμμετέχουν με την πρωτοβουλία «Αλφαβητάρι Κυκλοφοριακής Αγωγής». Δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο βιβλίο-αλφαβητάρι σχετικό με τα μέσα μεταφοράς και την κυκλοφοριακή αγωγή. Η συγκεκριμένη συμμετοχή αφορά στον στόχο 11: "Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες".
Τα παιδιά συμμετείχαν και με δεύτερη πρωτοβουλία «Βοήθησε τον Α. Μιαούλη να νικήσει τη ναυμαχία». Με αφορμή την ενασχόλησή τους με τις ιστορικές στιγμές τού 1821 στις ελληνικές θάλασσες, δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Αυτή η συμμετοχή αφορά στον στόχο 16: "Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί".
- Τα προνήπια τού τμήματος Π.3, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Μαρινάνσυ Αγγελάκη, συμμετέχουν με την πρωτοβουλία «Κινούμαι με ασφάλεια στους δρόμους τού διαδικτύου». Τα παιδιά τραγούδησαν το πρωτότυπο τραγούδι -σε στίχους και μουσική τής νηπιαγωγού τους- και με τις ζωγραφιές τους μετέφεραν το μήνυμα τής ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Η  συμμετοχή αφορά στον στόχο 4: "Ποιοτική Εκπαίδευση".
Καλή επιτυχία!