Εκτύπωση
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Νικολακέα Μελίνα και Μαρίνης Πλούταρχος συμμετείχαν στην 31η Συνδιάσκεψη Επιλογής τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος που διεξήχθη από 3 έως 5 Απριλίου 2015 στους χώρους τού Pierce College στην Αγία Παρασκευή, ενώ η Γενική Συνέλευση (General Assembly) πραγματοποιήθηκε στους χώρους τού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Πρόκειται για μια διοργάνωση-προσομοίωση των πραγματικών συνεδριάσεων τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου οι μαθητές συμμετέχουν σε ξεχωριστές επιτροπές και συζητούν ιδιαίτερα σημαντικά θέματα στα Αγγλικά ή στα Γαλλικά.
Οι μαθητές συμμετείχαν στις επιτροπές EMPLOI (Committee on Employment and Social Affairs) και ECON (Committee on Economic and Monetary Affairs), όπου και συζήτησαν, αντιστοίχως, τα θέματα τής ανεργίας των νέων στην Ευρώπη και τής εξασφάλισης περισσότερων εργασιακών ευκαιριών για αυτούς, καθώς και το ζήτημα τής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη εν μέσω κρίσης στην Ευρωζώνη.
Η πρώτη ημέρα τού συνεδρίου αφιερώθηκε στη σύσφιξη σχέσεων καθώς και στην ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος ανάμεσα στους υποψηφίους, με στόχο την εξασφάλιση τελικής ομοφωνίας στις επερχόμενες αποφάσεις. Ακολούθησε διήμερο συνομιλιών-συνεδριάσεων, που κατέληξε σε δέκα τελικά ψηφίσματα που αφορούν στα τρέχοντα θέματα τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού είναι από τα ελάχιστα σχολεία των οποίων και οι δύο συμμετέχοντες μαθητές διακρίθηκαν και επελέγησαν στην πρώτη δεκάδα να εκπροσωπήσουν εφέτος την Ελλάδα σε ευρωπαϊκά (στη Λειψία τής Γερμανίας τον Νοέμβριο 2015) και άλλα εθνικά κεντρικά και περιφερειακά συμβούλια.
Τους μαθητές συνόδεψαν οι υπεύθυνες τού προγράμματος κ. Μ. Παππά και Α.Τζαμάλη.