Εκτύπωση
Τον ευρωπαϊκό τίτλο «Το επιχειρηματικό σχολείο» και το 1ο ευρωπαϊκό βραβείο κατέκτησε το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού στο Junior Achievement Europe.
11 σχολεία από 11 ευρωπαϊκές χώρες από όλη την Ευρώπη κέρδισαν το ευρωπαϊκό βραβείο «Το επιχειρηματικό σχολείο» (The Entrepreneurial School) τού Junior Achievement Europe. Το ευρωπαϊκό αυτό βραβείο αποτελεί εθνική και ευρωπαϊκή αναγνώριση των καλύτερων σχολείων πρωταθλητών στην επιχειρηματική εκπαίδευση.
Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού εκπροσώπησε την Ελλάδα και βραβεύτηκε για την επιτυχημένη πορεία του στην επιχειρηματική εκπαίδευση, έχοντας διακριθεί στα επιχειρηματικά προγράμματα του Junior Achievement από το 2008 έως σήμερα. Το βραβείο θα παραλάβει η υπεύθυνη καθηγήτρια των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας τού Σχολείου κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, National Trainer προγραμμάτων επιχειρηματικότητας τού Junior Achievement και υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων.  Η απονομή θα πραγματοποιηθείι στις 15 Οκτωβρίου 2015 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσία πολλών μελών τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισήμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευθυντών και υπευθύνων τού Junior Achievement Europe και διακεκριμένων καλεσμένων. Τα 11 σχολεία που θα βραβευτούν προέρχονται από τις εξής 11 χώρες: Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Το Junior Achievement Europe είναι ο ηγετικός οργανισμός που καθιερώνει για πρώτη φορά στα χρονικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο το βραβείο «Το επιχειρηματικό σχολείο». Τα 11 βραβευμένα σχολεία από τις 11 χώρες επελέγησαν με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως το όραμα και τη στρατηγική τού σχολείου στην επιχειρηματική εκπαίδευση, την πορεία τού σχολείου στα επιχειρηματικά προγράμματα, συγκεκριμένα κονδύλια χρηματοδότησης, την υποστήριξη τής τοπικής κοινωνίας, των θεσμών και του επιχειρηματικού κόσμου. Τα κριτήρια αυτά εναρμονίζονται πλήρως με τους εκπαιδευτικούς στόχους για την Ευρώπη τού 2020 καθώς και με την αναπτυξιακή στρατηγική τής Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη δεκαετία.
Το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο ευχαριστεί όλους τους συμβούλους εθελοντές από την Apivita, την HP και τη SAP, οι οποίοι υπήρξαν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστεί επίσης τους θεσμούς και τις οργανώσεις που στάθηκαν δυναμικά στο πλευρό των μαθητών, όπως το ΠΑΠΕΙ - Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης, τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων, την Εθνική Τράπεζα, την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, το ΚΕΕΛΠΝΟ, την Ένωση Ελλήνων Χημικών, το ΚΕΘΕΑ, τα ΜΜΕ που με τόσο ζήλο τους έχουν στηρίξει, καθώς τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Τελός ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς από τον κόσμο των επιχειρήσεων που στήριξαν το Σχολείο όλα αυτά τα χρόνια.
Τα κέρδη από τις μαθητικές επιχειρήσεις τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου διατέθηκαν στο Ίδρυμα «Ελίζα κατά τής κακοποίησης τού παιδιού», στο «Χαμόγελο τού Παιδιού», στους «Γιατρούς χωρίς σύνορα», στη «Φλόγα» κ.α.