Εκτύπωση
Στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης απονεμήθηκε η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το πρόγραμμα e-Twinning "Things my country is famous for!". Η απονομή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015.
Στο πρόγραμμα, που εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2014-2015, συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες τού τμήματος των Αγγλικών τής Β΄ τάξης: Παύλος Γεωργιάδης, Ουρανία Γκαβέζου, Μάγδα Κατσάνου, Χρυσάνθη Κοτοπούλου, Χρήστος Κουτσοκώστας, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Αριστοτέλης Νικολαϊδης, Νεφέλη Πάπουτσα, Άννα Πέτσου, Αντώνης Φλόκας, Παναγιώτης Χαλιμούρδας, Αντώνης Χατζηζήσης.
Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ήταν ιδρυτής τού έργου και συνεργάστηκε με έξι αδελφοποιημένα σχολεία τής Ευρώπης από τις εξής χώρες: Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία, Ιταλία, Τουρκία και Ρουμανία. Το έργο είχε στόχο να φέρει σε επαφή μαθητές από διαφορετικά σχολεία τής Ευρώπης, που μέσα από τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών και πληροφοριών θα αποφάσιζαν τα σημεία υπεροχής τής χώρας τους, τα οποία την κάνουν ευρέως γνωστή, και θα τα παρουσιάζαν στους μαθητές των χωρών-συνεργατών.
Οι μαθητές, μέσα από αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών, εικόνων, βίντεο, powerpoint παρουσιάσεων και άλλων μέσων, έμαθαν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις συνεργαζόμενες χώρες όπως: την εθνική κουζίνα κάθε χώρας, τα αθλήματα, την ιστορία, τους ανθρώπους, τη μουσική, τις τέχνες, τα ιστορικά μνημεία και ό,τι άλλο επέλεξαν οι μαθητές ως σημαντικό στοιχείο τής χώρας τους.
Την οργάνωση τού προγράμματος και την καθοδήγηση των μαθητών ανέλαβε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.