Εκτύπωση
Την Τετάρτη 21/12/2016 στο Kέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Α΄ φάσης του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού πειραμάτων EUSO 2017. Πρόκειται για τον τοπικό μαθητικό διαγωνισμό πειραμάτων, που αποτελεί την Α’ φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Πειραμάτων, τον οποίο διοργάνωσαν τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας και διεξήχθη το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, με σκοπό την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2017

Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας την παράδοση (!) για μια ακόμη χρονιά κατέλαβε την 1η θέση στον τοπικό διαγωνισμό. Φέτος μάλιστα αυτό συνοδεύτηκε από την βράβευσή του και στα τρία επιμέρους θεματικά πειράματα, αφού κατέλαβε την 1η θέση και στα τρία: 1η θέση στη Φυσική, 1η θέση στη Χημεία και 1η θέση στην Βιολογία. 

Την ομάδα του σχολείου αποτελούν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου: Μιχαήλ Δόκας, Χρυσή-Μαρία Μυστακίδου και Ιωάννης Τσούρλος. Την ομάδα, που θα εκπροσωπήσει όλα τα σχολεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης στη Β’ φάση του διαγωνισμού, προετοίμασαν οι καθηγητές Φυσικής Ν. Καβαρδίνας, Β. Τεμπερεκίδης, Κ. Χρυσοβέργης, Χημείας Β. Μυλωνάς, Γ. Στεφανίδου, Βιολογίας Α. Κοκκάλου με τη βοήθεια του παρασκευαστή των εργαστηρίων του σχολείου μας Δ. Μπατγίδη. 

Συγχαρητήρια σε όλους και φυσικά τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.