Η Υπηρεσία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων των Σχολείων εκπονεί εκπαιδευτικά φυλλάδια και ηλεκτρονικές παρουσιάσεις εποπτικού υλικού ως ενισχυτικά τής διδακτικής διαδικασίας. Τα έντυπα αυτά αφορούν είτε τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που επισκέπτονται τα σχολεία είτε την παρουσίαση τής τέχνης σε όλες τις ιστορικές περιόδους που διδάσκονται σε μαθήματα όπως η ιστορία, τα θρησκευτικά κ.ά.
Κάθε εκπαιδευτικό φυλλάδιο περιλαμβάνει μια ηλεκτρονική παρουσίαση φωτογραφιών σε πρόγραμμα power point, που συνοδεύεται από αντίστοιχο έντυπο, σε πρόγραμμα word, με τον υπομνηματισμό των διαφανειών. Ο εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει αυτό το εποπτικό υλικό ανάλογα με τις ανάγκες τού μαθήματός του ή με τα ενδιαφέροντα των μαθητών του και να το παρουσιάσει είτε αυτούσιο είτε επιλεκτικά. Επίσης, το προσωπικό τής Υπηρεσίας αναλαμβάνει τις παρουσιάσεις στην τάξη σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες.

Πατήστε εδώ για να δείτε ποια είναι τα εκπαιδευτικά έντυπα για τις επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (pdf)

Πατήστε εδώ για να δείτε ποια είναι τα έντυπα τής Υπηρεσίας για την τέχνη και τον πολιτισμό (pdf)