Εκτύπωση
Η συμμετοχή του Α΄Αρσακείου – Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης στο Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών 19 - 22 Νοεμβρίου 2015

Το σχολικό έτος 2014-2015 επτά τμήματα του Σχολείου μας εφάρμοσαν το εξ αποστάσεως πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης εκπαιδευτικών και παρέμβασης στην τάξη WeC.A.R.E. Στόχος του ήταν η προαγωγή του θετικού κλίματος και της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών στη σχολική κοινότητα και η  ταυτόχρονη ανάπτυξη της διαπολιτισμική συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία από τις δασκάλες: Χωριανοπούλου Μαρία (Β1), Παπαφιτσώρου Νάσια (Β2), Πανούση Λένα (Δ1), Παπανδρέου  Ζέτα (Δ2), Ταταράκη Κατερίνα (Ε1), Μπερερή Πέγκυ (Ε2) και Παπαχλιμίντζου Μαίρη (Στ1) και εξακτινώθηκε σε όλα τα μαθήματα του διευρυμένου προγράμματος του σχολείου μας. Συνοδεύτηκε από ποικίλες δράσεις, συνδυάστηκε με τα διαθεματικά σχέδια εργασίας, υποστηρίχθηκε από τις δράσεις της Συμβουλευτικής Ψυχολογικής Υπηρεσίας της Φ.Ε. και εμπλουτίστηκε με τη γονεϊκή εμπλοκή και συμμετοχή, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Την  εφαρμογή του προγράμματος αυτού παρουσίασαν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 στο Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οι δασκάλες Μαίρη Παπαχλιμίντζου, Ζέτα Παπανδρέου, Κατερίνα Ταταράκη, ενώ η Λένα Πανούση επιμελήθηκε την ηλεκτρονική παρουσίαση του προγράμματος.

H παρουσίαση αυτή ήταν μια ακόμα εμπειρία στο πλαίσιο του προγράμματος και μια αφορμή να παρουσιαστεί συνολικά το ταξίδι παιδιών και δασκάλων με το καράβι των σχολείων του WeC.A.R.E, όπου έγινε ανταλλαγή θέσεων, απόψεων και προτάσεων με εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων.

Η Διευθύντρια του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου  Δημοτικού Σχολείου Εκάλης
Ελισάβετ Βιτζηλαίου


wecare