Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
diathematika adhme  banner1821  ergst dexiot3  sxedia logo1a
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στις 16 Οκτωβρίου 2018, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Λένας Πανούση και κ. Γιώτας Κοσμοπούλου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους πάνω σε θέματα που αφορούν στη σωστή διατροφή και την υγιή ανάπτυξή τους.
Στη βιβλιοθήκη τού Σχολείου, οι μικροί μαθητές, μέσα από την επεξεργασία ενός φύλλου εργασίας, ασχολήθηκαν με τις τροφές που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα υγιεινό πιάτο.
Ακολούθως, στο μάθημα τής Γλώσσας, μελέτησαν το κείμενο «Μια φορά ήταν… η Κολοτούμπα» τής Σοφίας Μαντουβάλου, από το Ανθολόγιο, και δημιούργησαν την «παλάμη» με τις ομάδες τροφών, σύμφωνα με τις οδηγίες τού ήρωα τής ιστορίας «Πανωκάτω».
Ύστερα προχώρησαν στην περαιτέρω μελέτη των ομάδων των τροφών, στην ανάγνωση βιβλίων και στην παρακολούθηση βίντεο στον διαδραστικό πίνακα, χωρίστηκαν σε ομάδες και κατέγραψαν τρόφιμα που ανήκουν σε κάθε βασική ομάδα τροφών.
Στη συνέχεια, στο μάθημα τής Μελέτης Περιβάλλοντος, με υπεύθυνη την κ. Μαρία Αθανασίου, δημιούργησαν τις δικές τους πυραμίδες τής διατροφής, μαθαίνοντας σε τι συχνότητα και ποσότητα πρέπει να καταναλώνουμε κάθε ομάδα τροφίμων.
Σειρά είχε ένα πικ-νικ στον εξωτερικό χώρο τού Σχολείου με υγιεινές τροφές, που τους έδωσε την απαιτούμενη δύναμη για να συνεχίσουν την ημέρα τους με ενέργεια.
Στις ώρες τής Ευέλικτης Ζώνης τα παιδιά επεξεργάστηκαν το βιβλίο τού Γιώργου Σακελλαρίδη «Μήλα γύρω-γύρω, στη μέση προτοκάλι», και με βάση αυτό δημιούργησαν το δικό τους φωτοκόμικ.
Έφτιαξαν storyboard με τις βασικές σκηνές τής ιστορίας, διάλεξαν τα υλικά, τα τοποθέτησαν στον χώρο, έβγαλαν φωτογραφίες και έγραψαν τους διαλόγους των ηρώων.
Ακόμα, επισκέφθηκαν το Paradise Park για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Tα Γαλακτοκομικά μας». Εκεί οι μαθητές έμαθαν πράγματα σχετικά με τη σημαντική αυτή ομάδα τροφών και τη σημασία των γαλακτοκομικών στη διατροφή μας.
Φόρεσαν, επίσης, την απαραίτητη στολή, γνώρισαν τη φάρμα, τα ζώα που δίνουν γάλα, είδαν τα παραδοσιακά εργαλεία τού τυροκόμου και τον τρόπο παρασκευής τού γιαουρτιού.
Τέλος, οι μαθητές τής Β΄τάξης παρουσίασαν, μαζί με τις δασκάλες τους, ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο προετοίμασαν στο μάθημα τής Μελέτης Περιβάλλοντος, στα παιδιά τής Α΄ τάξης τού Σχολείου. Μεταμορφώθηκαν σε φρούτα και λαχανικά και τρύπωσαν στην κουζίνα τού ξακουστού σεφ Κουκώ προκειμένου να τον βοηθήσουν να μαγειρέψει το πιο νόστιμο φαγητό τού κόσμου...

Ανακοινώσεις Α΄ Τοσιτσείου Δημοτικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου - Τοσιτσείου Δημοτικού

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31