Εκτύπωση

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, στον χώρο του Θεάτρου των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, οι μαθητές τής Στ΄τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Κατερίνας Ταταράκη και Νάσιας Παπαφιτσώρου, και τής καθηγήτριας Θεατρικής Αγωγής κ. Ηρώς Κεραμοπούλου, αποχαιρέτησαν με έναν πρωτότυπο δικό τους τρόπο το Δημοτικό.

Σε μια γιορτή με διαθεματικό χαρακτήρα μοιράστηκαν τις ωραίες μνήμες των έξι ετών αλλά και όνειρά τους για το μέλλον. 
Το κείμενο, με επιμέλεια τής δασκάλας τους κ. Ταταράκη, αποτέλεσε μια συρραφή των ιστοριών έξι επιλεγμένων βιβλίων που επεξεργάστηκαν τα παιδιά σε κάθε μια από τις σχολικές τους χρονιές.

Όπως προλόγισαν στο εισαγωγικό καλωσόρισμα τα ίδια τα παιδιά "μέσα από τις σελίδες κάποιων υπέροχων βιβλίων που αγκαλιάσαμε και μας αγκάλιασαν αυτά τα έξι χρόνια, ήρθαμε απόψε εδώ για να ξεφυλλίσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς!".

Η έννοια τής ομάδας και τής φιλίας, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων, εξυμνήθηκαν από την εξαιρετική χορωδία και τις ιδιαίτερες επιλογές τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Αρετής Γιαννακουδάκη.
Ακολούθησαν τα κρουστά όργανα και οι παραδοσιακοί αλλά και μοντέρνοι χοροί, τους οποίους δίδαξαν οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Ηρώ Πάζα και Αργυρώ Κουρκουνάκη.

Κεντρική ιδέα τής παράστασης ήταν η παρουσίαση ενός βιβλίου.
Έτσι σε κάθε θεατρική πράξη οι σελίδες ενός εντυπωσιακά σχεδιασμένου βιβλίου γύριζαν επί σκηνής, υπό την σκηνοθετική επίβλεψη των καθηγητών κ. Βαγγέλη Θεοδωρίδη και Μαρίνας Κοράκη.

Την παράσταση διέτρεχε και η προβολή ενός power point, σχεδιασμένο από την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Ελισάβετ Βατουσιανού

Το πρόγραμμα και την ξεχωριστή πρόσκληση επιμελήθηκε η καθηγήτρια κ. Παπαφιτσώρου.
Την οργάνωση και τον συντονισμό τής γιορτής είχε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ελισάβετ Βιτζηλαίου.

Στον επίλογο τής ιδιαίτερης αυτής "βιβλιοπαρουσίασης", τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα. Παρελθόν και  μέλλον, χαρά και μελαγχολία είχαν γίνει ένα. Όπως και όλα τα παιδιά, μαζί σε μια αγκαλιά...

" Ένας ήλιος μάς συνδέει
  θα είναι πάντα εκεί ψηλά, θα μας το λέει
  πως οι φίλοι
  είναι για πάντα στη ζωή"