Εκτύπωση

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση βράβευσης από το Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα δάση» για εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετείχαν με επιτυχία στο δίκτυο κατά τα έτη 2017-2021.

Το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης βραβεύτηκε για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πραγματοποίησαν οι δασκάλες κ. Μ. Χωριανοπούλου και Π. Μπερερή με τις τάξεις τους, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών για τα δάση και τον εφοδιασμό τους με τα απαραίτητα εργαλεία, καθώς και κίνητρα, για να πλησιάσουν το δάσος και να μάθουν από αυτό.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χ. Στυλιανίδης, ο διευθυντής Εκπαίδευσης τού FΕΕ Dr. Pramod Sharmad, καθώς και ο πρόεδρος τής Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας τής Φύσης κ. Ν. Πέτρου.

Συμμετείχαν 89 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα και το τιμητικό έπαθλο ήταν ένα σακίδιο με πλήρη εξοπλισμό για την εξερεύνηση τού δάσους.

Ανάμεσα στα 15 σχολεία, από τα 89 σύνολο, που επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν τις δράσεις τους, ήταν και το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης
Μέσα από το μουσικοχορευτικό δρώμενο «Η φωνή τής γης» οι μαθητές τής Στ΄ τάξης, τού σχολικού έτους 2019-2020, παρουσίασαν τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους για την προστασία τού περιβάλλοντος.

Το Σχολείο εκπροσώπησε η δασκάλα τού Στ΄2 τμήματος και Υποδιευθύντρια τού Σχολείου κ. Π. Μπερερή.